Δήμος Πέλλας: Ανοδικά τα ποσοστά ανακύκλωσης,κατατέθηκε πρόταση για δημιουργία “Πράσινου Σημείου” έξω...

Δήμος Πέλλας: Ανοδικά τα ποσοστά ανακύκλωσης,κατατέθηκε πρόταση για δημιουργία “Πράσινου Σημείου” έξω από τα Γιαννιτσά

589
SHARE

Από 2.264,67 τόνους το 2016 η ανακύκλωση στον Δήμο Πέλλας αυξήθηκε στους 2.586,80 το 2018 με αποτέλσμα της μείωση του όγκου απορριμάτων διάθεσης στο ΧΥΤΑ Γιαννιτσών. Σε μια προσπάθεια να ανέβουν ακόμη περισσότερο τα ποσοσά αλλά και να εμπεδωθεί μια νοοτροπία ανακύλωσης και στους κατοίκους της περιοχής η διοίκηση του δήμου Πέλλας κατέθεσε πρόταση 692 χιλιάδων ευρώ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” για τη δημιουργία “Πράσινου Σημείου” έξω από τη πόλη των Γιαννιτσών. Στόχος της χωροθέτησης αυτού τα σημείου ΄όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Σταμκός “είναι η συμβολή στους στόχους της Ευρωπαϊκής και Εθνικής νομοθεσίας, του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρησης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ & ΠΕΣΔΑ) για τη χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών”.
Το “Πράσινο Σημείο” προσφέρει τη δυνατότητα χωριστής συλλογής μιας σειράς υλικώντα οποία μπορεί να οιδηγηθούν και προς ανακύκλωση και προς επαναχρησιμοποίηση.
Ο Δήμος Πέλλας σύμφωνα με τον κ. Στάμκο ” έχει υποθετήσει έχει υοθετήσει ανάλογες πολιτικές για καλύτερη διαχείρσηση των στερεών αποβλήτων και τη στροφή προς την ανάπτυξη ενός ισχυρού μοντέλου Κυκλικής Οικονομίας,με γνώμονα τη προστασία του περιβάλλοντος”.

LEAVE A REPLY