Δίπλωμα οδήγησης: Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις -Εξ… αποστάσεως ο εξεταστής

Δίπλωμα οδήγησης: Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις -Εξ… αποστάσεως ο εξεταστής

2320
SHARE
Δίπλωμα οδήγησης: Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις -Εξ... αποστάσεως ο εξεταστής

Αλλαγές εκ βάθρων στο σύστημα εξέτασης για τη χορήγηση διπλωμάτων οδήγησης επιχειρεί η κυβέρνησης κάνοντας μάλιστα αγώνα… δρόμου ώστε το νέο σύστημα να είναι έτοιμο μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Μια από τις καινοτομίες που επιδιώκει να φέρει στο νέο σύστημα είναι η… εξ αποστάσεως εξέταση του υποψήφιου οδηγού. Δηλαδή, εξεταστής και εξεταζόμενος δεν θα έχουν καμία επαφή, καθώς θα βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις. Μάλιστα, ο εξεταστής θα μαθαίνει μια μέρα νωρίτερα από την εξέταση σε ποιον νομό θα βρίσκονται οι υποψήφιοι οδηγοί τους οποίους θα κληθεί να κρίνει.

Όπως αποκάλυψε σε τηλεοπτική εκπομπή ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Ν. Μαυραγάνης, οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών από τη Χαλκίδα θα γίνονται -για παράδειγμα- από εξεταστές της Δράμας. Διευκρίνισε δε πως δεν θα υπάρχει μετακίνηση υποψήφιων ή εξεταστών από πόλη σε πόλη, αλλά όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά. Και πώς θα γίνει αυτό; Στα αυτοκίνητα των σχολών οδήγησης θα εγκατασταθούν κάμερες, μικρόφωνα και μεγάφωνα έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο εξεταστής να βλέπει μέσω διαδικτύου τον εξεταζόμενο και τον τρόπο που οδηγεί και να δίνει εντολές.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυραγάνη, στόχος του νέου συστήματος είναι να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει χρηματισμός εξεταστών οι οποίοι, σημειωτέον, θα προκύπτουν μετά από κλήρωση και θα αλλάζουν κάθε ημέρα. Τη μια ημέρα δηλαδή οι εξεταζόμενοι της Πάτρας θα εξετάζονται από εξεταστές της Αθήνας και την επομένη από εξεταστές της Λάρισας.

Επίσης, ο υφυπουργός Μεταφορών προανήγγειλε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε καθημερινή βάση προκειμένου να διαπιστώνεται η παρουσία των υποψήφιων οδηγών στα θεωρητικά μαθήματα που είναι υποχρεωτικά, αλλά που συνήθως δεν γίνονται….

LEAVE A REPLY