Δείτε ποια προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ξεκινούν από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου

Δείτε ποια προγράμματα κοινωνικού τουρισμού ξεκινούν από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου

1085
SHARE

Πρεμιέρα κάνουν τη Δευτέρα 2 Ιουλίου τα προγράμματα του κοινωνικού, ιαματικού και εκδρομικού τουρισμού καθώς και της δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου και βιβλίων από τον Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ) για το 2018.

Τα ονόματα των κληρωθέντων δικαιούχων, οι κατάλογοι των συμβεβλημένων με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ επιχειρήσεων (παρόχων) για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (https://opeka.gr) ενώ οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων θα μπορούν να προσέρχονται από την προσεχή Δευτέρα στα ΚΕΠ όλης της χώρας ώστε να παραλαμβάνουν τα δελτία τους.

Τι περιλαμβάνουν τα προγράμματα

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού απευθύνεται σε 55.000 δικαιούχους και περιλαμβάνει εξαήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping).

Το πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού περιλαμβάνει εξαήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι πέντε απλές λούσεις δωρεάν, σε εγκαταστάσεις συμβεβλημένων υδροθεραπευτηρίων σε τουριστικά καταλύματα ή ιαματικών πηγών της χώρας και απευθύνεται σε 4.000 δικαιούχους, συνταξιούχους του ΕΦΚΑ – ΟΓΑ.

Όσον αφορά το εκδρομικό πρόγραμμα, απευθύνεται σε 12.500 δικαιούχους και περιλαμβάνει τετραήμερες εκδρομές (3 διανυκτερεύσεις) σε ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα (μνημεία, μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι κ.α.).

Τέλος, τα προγράμματα της δωρεάν παροχής βιβλίων και θεάματος απευθύνονται σε συνολικά 200.000 δικαιούχους.

LEAVE A REPLY