Thursday , 28 March 2024

Δείτε ποια σούπερ μάρκετ δίνουν μπόνους 1.000 ευρώ(!) στους εργαζόμενους τους, λόγω κορωνοϊού

Του Γ. Κατσιάνη

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν τα «χρυσά» μπόνους και οι παχυλές αποδοχές που προσφέρουν οι διοικήσεις αλυσίδων σούπερ μάρκετ της Ευρώπης σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, οι γαλλικές εταιρίες Carrefour, Castorama και Brico Depot θα καταβάλλουν μπόνους της τάξης των 1.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο τους.

«Πρόκειται ουσιαστικά για την αναγνώριση του εξαιρετικού έργου που επιτελείται  κάτω από δύσκολες συνθήκες, με ένταση, άγχος και φόβο», δήλωσε σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Carrefour, Alexandre Bompard.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ισπανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mercadona, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει κατά 20% τις αποδοχές 65.000 εργαζομένων για τον μήνα Μάρτιο.

Επίσης, η ιρλανδική εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων Tesco θα δώσει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, μπόνους 10% στις ωριαίες αποδοχές των εργαζομένων της.  

«Με αυτό τον τρόπο λέμε ‘ευχαριστώ’ σε όλους τους συναδέλφους μας, αναγνωρίζοντας έμπρακτα τις υπηρεσίες που παρέχουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», σημείωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Tesco Ιρλανδίας, Kari Daniels.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *