Thursday , 28 March 2024

Δείτε ποιοι λογιστές και φοροτεχνικοί απέχουν αύριο, Πέμπτη από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Του Γ. Κατσιάνη

Καμία φορολογική δήλωση δεν θα υποβάλλουν αύριο, Πέμπτη 9 Ιουνίου οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί της Φλώρινας.

Ο λόγος είναι «η προχειρότητα και ανοργανωσιά κυρίως της διοίκησης της Α.Α.Δ.Ε, του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εργασίας σε θέματα που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και σοβαρότητας», σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Φλώρινας (ΣΛΕΕΦ).

«Από το Μάρτη του 2020 μέχρι σήμερα οι απανωτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και οι εκατοντάδες κρυπτογραφημένες εγκύκλιοι, μας έκλεισαν κυριολεκτικά στα γραφεία μας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το ‘κερασάκι’ των my data, συνοδευόμενα με πολλά λειτουργικά  προβλήματα και αστοχίες», τονίζει ο σύλλογος ενώ αναφέρεται και στα τρέχοντα προβλήματα.

«Μας βάλανε εν μέσω φορολογικών δηλώσεων να ασχολούμαστε με την επικαιροποίηση των στοιχείων παππούδων και γιαγιάδων, να ανακαλύπτουμε email σε ανθρώπους 80 και 90 ετών, κατοίκων εξωτερικού, φορολογούμενων συζύγων χωρίς κωδικούς, και με ένα σωρό ακόμα προβλήματα», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι λογιστές της Φλώρινας.

Τι ζητούν

Εξάλλου, με ανακοίνωση της η  Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) ζητά να αναβληθεί η υποχρεωτικότητα των mydata για φέτος και να επανεξεταστούν για το 2023 με αρχικό στάδιο την  εφαρμογή  της   ηλεκτρονική τιμολόγησης.

Επιπλέον, η ΕΦΕΕΑ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να παρατείνει την υποβολή των εσόδων mydata  για το 2021 έως  31/12/2022 και να μην επιβάλει κανένα πρόστιμο για αποκλίσεις ή  τυπικές παραβάσεις στην υποβολή των my data ενώ ζητά και την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Να σημειωθεί ότι αύριο, Πέμπτη η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής θα πραγματοποιήσει στις 10.30 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *