Tuesday , 23 April 2024

Δείτε πως ένα δικαιολογητικό είναι αρκετό για να χάσει κάποιος μέρος των χρημάτων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Του Γ. Κατσιάνη

Τελειωμό δεν έχει η ταλαιπωρία όσων πρέπει να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Το thesseconomy.gr παρουσιάζει σήμερα την περίπτωση του πιστοποιητικού περί μη πτώχευσης, το οποίο είναι ένα από τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει κάθε ενδιαφερόμενος για να δικαιολογήσει την κρατική ενίσχυση που έλαβε.

Ειδικότερα, στο πρώτο τρίμηνο του 2021, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν στα Πρωτοδικεία της χώρας για να λάβουν το συγκεκριμένο πιστοποιητικό.

Ωστόσο, όσοι έλαβαν το συγκεκριμένο πιστοποιητικό αλλά δεν πρόλαβαν την αρχική προθεσμία της 30ης Μαρτίου για την υποβολή των δικαιολογητικών που αφορούν την Επιστρεπτέα προκαταβολή, καλούνται να το εκδώσουν και πάλι!

Ο λόγος είναι η τρίμηνη διάρκεια του, γεγονός που καθιστά άκυρο το πιστοποιητικό καθώς έχει λήξει!

«Αυτό σημαίνει ότι κάποιος που εξέδωσε το πιστοποιητικό στα τέλη Φεβρουαρίου και εντάχτηκε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή (I, ΙΙ, ΙΙΙ, IV, V, VI και VII) θα πρέπει είτε να εκδώσει καινούργιο, είτε να προχωρήσει στην έκδοση ενιαίου πιστοποιητικού δικαστικής φερεγγυότητας και να το αναρτήσει μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport», δήλωσε ο φοροτεχνικός, Θεόδωρος Σιώζιος.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο δικαιούχος θα κληθεί να επιστρέψει μέρος των χρημάτων της κρατικής επιδότησης επειδή δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτουν τα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί ενδιαφερόμενοι έσπευσαν είτε στα Πρωτοδικεία ή υπέβαλλαν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα gov.gr για να προμηθευτούν το ενιαίο πιστοποιητικό δικαστικής φερεγγυότητας πριν να εκπνεύσει η προθεσμία της 16ης Ιουλίου.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *