Δείτε σε ποια τουριστική περιοχή της Κ. Μακεδονίας κάποιοι επαγγελματίες προτιμούν να...

Δείτε σε ποια τουριστική περιοχή της Κ. Μακεδονίας κάποιοι επαγγελματίες προτιμούν να εκδίδουν δελτία παραγγελίας αντί για αποδείξεις

1710
SHARE

Σε «μπαράζ» μη έκδοσης αποδείξεων επιδίδονται καταστήματα εστίασης στον Πλαταμώνα του νομού Πιερίας.

Ειδικότερα, ταχυφαγείο που βρίσκεται επί της οδού Κ. Καραμανλή προτιμά να κόβει…δελτία παραγγελίας(!) αντί για αποδείξεις λιανικής στους πελάτες.

Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν οι περιπτώσεις πελατών, οι οποίοι έλαβαν τη σχετική απόδειξη αφού προηγουμένως διαμαρτυρήθηκαν για το δελτίο παραγγελίας που τους χορηγήθηκε.

Ανάλογη είναι και η εικόνα που επικρατεί σε κεντρικό κατάστημα εστίασης, όπου η έκδοση απόδειξης αποτελεί… είδος πολυτελείας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πελάτη, ο οποίος όταν ζήτησε απόδειξη για την αγορά γλυκισμάτων που έκανε, έλαβε ως απάντηση ότι χάλασε(!) η ταμειακή μηχανή.

Η ΑΑΔΕ μοιράζει πρόστιμα…

Την ίδια ώρα, τα κλιμάκια της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων (ΑΑΔΕ) συνεχίζουν να μοιράζουν πρόστιμα σε όσους δεν εκδίδουν νόμιμα παραστατικά.

Συγκεκριμένα, στη Μύκονο οι ελεγκτές εντόπισαν πολυτελές πουλμανάκι που πραγματοποιούσε VIP μεταφορές, χωρίς ωστόσο ο ιδιοκτήτης του οχήματος να έχει κάνει έναρξη επαγγέλματος και να διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα.

Επίσης, στη Νάουσα της Πάρου μπήκε διήμερο «λουκέτο» σε γνωστό εστιατόριο για μη έκδοση 34 αποδείξεων.

Επιπλέον, στην Πάρο μπήκε λουκέτο για μία εβδομάδα, σε εστιατόριο για διπλή υποτροπή.

LEAVE A REPLY