Δείτε σε ποιες περιοχές ξεκινά η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας από την Δευτέρα...

Δείτε σε ποιες περιοχές ξεκινά η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας από την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

679
SHARE

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζεται η κτηματογράφηση της χώρας.

Από τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 ξεκινά η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας, όπως επίσης και στους νομούς Λασιθίου, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, θα πρέπει να δηλώσουν στο γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο τους έως τις 18 Μαρτίου 2019 (αν πρόκειται για κατοίκους εσωτερικού) και έως τις 18 Ιουνίου 2019 (εάν πρόκειται για κατοίκους εξωτερικού αλλά και για το ελληνικό δημόσιο).

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, η υποβολή των δηλώσεων ιδιοκτησίας είναι υποχρεωτική καθώς όσα ακίνητα δεν δηλωθούν – κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης- θα καταγραφούν στις αρχικές εγγραφές ως «άγνωστου ιδιοκτήτη». Οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα μπορούν να προσφύγουν δικαστικώς, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση για το ακίνητο.

Επιπλέον, στις 17 Δεκεμβρίου αρχίζει και η ανάρτηση τωνκτηματολογικών στοιχείων στους δήμους Πέλλας και Σκύδρας στην περιφέρεια ΚεντρικήςΜακεδονίας.                                                                                                                             

Αυτό σημαίνει, ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα.

LEAVE A REPLY