Δείτε σε ποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έμειναν κενές 2.500 (!) θέσεις επιδοτούμενης...

Δείτε σε ποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ έμειναν κενές 2.500 (!) θέσεις επιδοτούμενης απασχόλησης

1060
SHARE

Μπορεί η κυβέρνηση να επαίρεται για την επιδοματική πολιτική που ακολουθεί και την τόνωση της απασχόλησης με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που «τρέχουν», ωστόσο προβληματισμό προκαλεί η χαμηλή συμμετοχή ανέργων που παρατηρείται σε κάποια από αυτά.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, στο πρόγραμμα για τους άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22-29 ετών που αφορά την απασχόληση τους σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, από το σύνολο των 5.500 θέσεων που προκηρύχθηκαν, καλύφθηκαν μόλις οι 3.000 θέσεις!

«Μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός γιατί σε ένα πρόγραμμα που προβλέπει μηνιαίες αποδοχές των 1.000 και πλέον ευρώ και έχει διάρκεια ένα χρόνο, να υπάρχει χαμηλή απορροφητικότητα», δήλωσε διοικητικό στέλεχος του ΟΑΕΔ.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Εργασίας προτίθεται να προχωρήσει και στην έκδοση νέου προγράμματος για άνεργους επιστήμονες, προκειμένου να καλυφθούν οι 2.500 κενές θέσεις επιδοτούμενης απασχόλησης.

«Πιθανόν να αλλάξουν και οι προϋποθέσεις συμμετοχής για να καταστήσουμε ακόμα πιο προσιτό το πρόγραμμα για τους ενδιαφερόμενους», σημείωσε.  

LEAVE A REPLY