ΔΕΗ: Άγονος ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες – Προσεχώς νέος διαγωνισμός

ΔΕΗ: Άγονος ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες – Προσεχώς νέος διαγωνισμός

375
SHARE
To D.S. tis DEH enekrine to koinopraktiko daneio ypsous 200 ekat. euro apo tis trapezes

 
Άγονη κήρυξε τη διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, λόγω έλλειψης ικανοποιητικών προσφορών, το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση με ομόφωνη απόφασή του. Για το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Ανεξάρτητα από την έκβαση της συγκεκριμένης διαδικασίας, ο στόχος της αποεπένδυσης του λιγνιτικού δυναμικού παραμένει όπως έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ. Η ΔΕΗ Α.Ε., σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ και τις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της ΕΕ, ιδιαίτερα με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, είναι έτοιμη να προβεί το συντομότερο σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, με την πεποίθηση ότι με τη διευθέτηση σημερινών εκκρεμοτήτων, όπως τα ΑΔΙ, και με την έμπρακτη απόδειξη μέσω της λειτουργίας των διαφόρων μέτρων εξοικονόμησης και βελτίωσης της αποδοτικότητας των προς πώληση θυγατρικών εταιρειών, η νέα διαδικασία θα είναι επιτυχής. Ευχαριστούμε όλους τους επενδυτές που έλαβαν μέρος στις διάφορες φάσεις της διαδικασίας. Η ΔΕΗ παραμένει στη διάθεσή τους, όπως και στη διάθεση κάθε άλλου ενδιαφερομένου, ώστε να έχουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία με πλήρη αξιοπιστία για να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους Συμβούλους και βέβαια τα στελέχη των προς απόσχιση θυγατρικών εταιρειών για την εξαιρετική και με υψηλό επαγγελματισμό δουλειά τους. Με την ευκαιρία αυτήν, τονίζω ότι από πλευράς μας όσες ενέργειες αναλογούσαν στη ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν άψογα και ακριβώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, πράγμα για το οποίο απαιτήθηκαν κάθε είδους πολύ μεγάλοι πόροι, ανάληψη ευθυνών και διαχείριση πολύπλοκων προβλημάτων».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ξεκινούν άμεσα, από τη Δευτέρα, οι διαπραγματεύσεις για την επόμενη μέρα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στόχος είναι να βρεθεί άμεσα λύση για να ξεκινήσει νέα διαδικασία πώλησης των ίδιων μονάδων, με τροποποιήσεις στη συμφωνία μετόχων ώστε να υπάρξουν αλλαγές στους όρους του διαγωνισμού πώλησης, αλλά και στον φορέα που θα είναι αρμόδιος για το διαγωνισμό, ώστε να μην είναι πλέον η ΔΕΗ αλλά πιθανόν το ΤΑΙΠΕΔ.

Η συναινετική αποδοχή των Βρυξελλών αυτού του σχεδιασμού θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση. Το ΥΠΕΝ επιδιώκει επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να αποφύγει να ανοίξει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) ζήτημα πώλησης υδροηλεκτρικών μονάδων που αποτελεί κόκκινη γραμμή για το ΥΠΕΝ και την κυβέρνηση.”.

LEAVE A REPLY