ΔΕΗ: Εντός 15νθημέρου η απόφαση για την αύξηση των τιμολογίων-“Όσο το δυνατόν...

ΔΕΗ: Εντός 15νθημέρου η απόφαση για την αύξηση των τιμολογίων-“Όσο το δυνατόν μικρότερη και δικαιότερη”

366
SHARE
Akomi pio tsouxtera ta timologia tis DEH! Erxontai nees afksiseis

Την ανάγκη για αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, η οποία να είναι “όσο το δυνατόν μικρότερη και δικαιότερη” επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, σύμφωνα με τον οποίον η εταιρεία δεν μπορεί πλέον να απορροφά τις επιβαρύνσεις. Οι σχετικές αποφάσεις, όπως γνωστοποίησε, θα ληφθούν στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Κατά τον κ.Παναγιωτάκη θα είναι πιο δίκαιο και αποτελεσματικό να προστεθεί στα τιμολόγια ρήτρα οριακής τιμής του συστήματος (είναι η τιμή χονδρικής που διαμορφώνεται στην ημερήσια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας), αντί για την ρήτρα ρύπων (δηλαδή, το κόστος των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που επιβαρύνει την ηλεκτροπαραγωγή), που είχε συζητηθεί πρόσφατα. Παράλληλα, είναι υπό εξέταση η μείωση του ποσοστού επιβράβευσης των συνεπών στις πληρωμές καταναλωτών το οποίο σήμερα είναι 15%.

Ο ίδιος προσδιόρισε χρονικά τη λήψη των αποφάσεων για την αναπροσαρμογή των τιμολογίων στο επόμενο δεκαπενθήμερο και τη συνέδεσε με τις επαφές που προγραμματίζονται το Φεβρουάριο με διεθνείς επενδυτές για την έξοδο της ΔΕΗ στις αγορές, η οποία αποσκοπεί στην άντληση 250-300 εκατ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν μεταξύ άλλων για την αποπληρωμή ομολόγου που λήγει το Μάιο.

Ο κ. Παναγιωτάκης χαρακτήρισε, επίσης, θετικές τις εξελίξεις στον τομέα των ληξιπρόθεσμων οφειλών τονίζοντας ότι το βασικό πρόβλημα είναι οι τελικοί πελάτες, δηλαδή, οι οφειλές καταναλωτών που έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεών τους ή έχουν μετακινηθεί σε άλλο πάροχο.

LEAVE A REPLY