ΔΕΗ: «Χαράτσι» 1 ευρώ στους έντυπους λογαριασμούς και με τη «βούλα»- Τελεσίγραφο…...

ΔΕΗ: «Χαράτσι» 1 ευρώ στους έντυπους λογαριασμούς και με τη «βούλα»- Τελεσίγραφο… στους καταναλωτές

460
SHARE

Την απόφασή της να επιβάλει «χαράτσι» σε όσους πελάτες της λαμβάνουν τον λογαριασμό σε χαρτί γνωστοποίησε και επισήμως σήμερα, Τρίτη (6/11), η ΔΕΗ. Μάλιστα τους δίνει προθεσμία λίγων ημερών προκειμένου να γλιτώσουν το «πρόστιμο» επιλέγοντας τον ηλεκτρονικό λογαριασμό ρεύματος και κάνοντας συναλλαγές τους μέσω ίντερνετ.

Σε δελτίο τύπου -τελεσίγραφο που εξέδωσε η ΔΕΗ ξεκαθαρίζει πως όσοι πελάτες της συνεχίσουν να λαμβάνουν σε χαρτί τον λογαριασμό, θα επιβαρύνονται γι αυτό ένα ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει, σύμφωνα με την εταιρία, η έκδοση και η αποστολή του.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΔΕΗ υπό τον τίτλο «Προώθηση Ηλεκτρονικού Λογαριασμού» αναφέρει τα εξής:

«Η ΔΕΗ, καλεί τους πελάτες της στην επιλογή χρήσης ηλεκτρονικού λογαριασμού.
Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται ο χρόνος και η ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών της επιχείρησης, η εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων και η ουσιαστική ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών αειφορίας της.
Παράλληλα, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο στόχο του εκσυγχρονισμού και της εναρμόνισης της με τις τάσεις της εποχής σε ευρωπαϊκή κλίμακα, για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση.
Στο πλαίσιο αυτό, πέραν των διαφημιστικών πρωτοβουλιών σχεδιάζει την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων στα καταστήματά της, και γενικά σε κάθε επαφή προκειμένου να διευκολύνει τους πελάτες της να εξοικειωθούν με τους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς και να
τους χρησιμοποιούν αντί των έγχαρτων.
Παράλληλα το Δ.Σ. αποφάσισε ότι οι έγχαρτοι λογαριασμοί θα επιβαρύνονται με 1€ όσο περίπου το κόστος έκδοσης και αποστολής τους.
Η ΔΕΗ πιστεύει ότι η πρωτοβουλία αυτή θα αποτελέσει λειτουργικό κίνητρο για τους όλους τους πελάτες της. Επιλέγοντας τη λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού, εκμεταλλεύονται παράλληλα και όλες τις δυνατότητες διαχείρισης θεμάτων του λογαριασμού ρεύματος όπως η δυνατότητα έκδοσης μηνιαίου λογαριασμού με ασφάλεια, αξιοπιστία, ταχύτητα, και πλήρη διαφάνεια και πληροφόρηση.
Τα παραπάνω θα τεθούν σε ισχύ από την 01.12.2018. Ωστόσο, στην περίπτωση που οι πελάτες προβούν σε εγγραφή στο e-bill και επιλέξουν λήψη ηλεκτρονικού λογαριασμού έως 31.12.2018 και στην περίπτωση που η χρέωση έχει ενσωματωθεί σε λογαριασμό τους, αυτή θα πιστωθεί στον επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί.
(Περισσότερες πληροφορίες: www.dei.gr)»

LEAVE A REPLY