ΔΕΘ χωρίς πολιτικούς αρχηγούς; – Αρχίζει σχετική διαβούλευση με πρωτοβουλία της Περιφέρειας...

ΔΕΘ χωρίς πολιτικούς αρχηγούς; – Αρχίζει σχετική διαβούλευση με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

485
SHARE

Πρωτοβουλία διαβούλευσης με όλους τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα διαχωρισμού του εκθεσιακού γεγονότος της ΔΕΘ από τις παρουσίες των πολιτικών αρχηγών, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει πρωτοβουλία διαβούλευσης με όλους τους τοπικούς φορείς.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας των φορέων της Θεσσαλονίκης με θέμα τη ΔΕΘ, αύριο Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, στις 13.00, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη, 1ος όροφος).

Στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα προς τους τοπικούς φορείς τονίζεται ότι “η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομική και εμπορική διοργάνωση που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη σε ετήσια βάση. Δυστυχώς, κάθε χρόνο, η διοργάνωσή της συνδυάζεται με εκτεταμένα επεισόδια και αποκλεισμούς δρόμων, που όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην προβολή του θεσμού αλλά επιδρούν αρνητικά και στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι φορείς για την ανάπτυξη του τόπου μας, την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει πρωτοβουλία διαβούλευσης με όλους τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να εξετάσουμε από κοινού τη δυνατότητα διαχωρισμού του εκθεσιακού γεγονότος της ΔΕΘ από τις παρουσίες των πολιτικών αρχηγών. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός νέου, σύγχρονου μοντέλου εγκαινίων της Έκθεσης που θα στηρίζεται στη βάση των ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων και θα είναι ελκυστικό για τους Θεσσαλονικείς, αλλά και όλους τους επισκέπτες και εκθέτες της ΔΕΘ, από την Ελλάδα και το εξωτερικό”.

 

LEAVE A REPLY