ΔΕΘ-Helexpo: Διαγωνισμός για το Master Plan της ανάπλασης του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου...

ΔΕΘ-Helexpo: Διαγωνισμός για το Master Plan της ανάπλασης του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου – Υπό τις ”φτερούγες” της και η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

1122
SHARE

Μέχρι το τέλος του 2018 εκτιμά η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. ότι μπορεί να έχει  ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τα συναρμόδια υπουργεία το master plan για την ανάπλαση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, για την εκπόνηση του οποίου όπως ανακοινώθηκε σήμερα στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τις Εκθέσεις Detrop και Artozyma «τρέχει» ήδη σχετικός διαγωνισμός και υπάρχουν τρεις ενδιαφερόμενοι μελετητές.

Οι τρεις υποψήφιοι σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., Κυριάκο Ποζρικίδη, προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Αθήνα κι οι προσφορές τους εξετάζονται από Επιτροπή Αξιολόγησης, στην οοία συμμετέχουν εκπρόσωποι του εθνικού εκθεσιακού φορέα, του ΤΕΕ/ΤΚΜ και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η απόφασή της αναμένεται στο προσεχές διάστημα, ενδεχομένως και εντός δεκαημέρου και εκφράζεται αισιοδοξία να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη τον Σεπτέμβριο ώστε να ακολουθήσει διαβούλευση με τους φορείς και να προωθηθεί στα αρμόδια υπουργεία προς έγκριση, ώστε αυτή να δοθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Στην ίδια συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε επίσης η επέκταση της περιφερειακής εκθεσιακής δραστηριότητας της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., καθώς από φέτος θα υποστηρίξει τη διοργάνωση-ανασύσταση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, που θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαϊου. Με την προσθήκη της Έκθεσης της Λαμίας, η περιφερειακή εκθεσιακή πολιτική του εθνικού εκθεσιακού φορέα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ποζρικίδης αποτυπώνεται σε “δυο Κάπα και δυο Λάμδα», καθώς υποστηρίζει τις Εκθέσεις της Κομοτηνής, της Καστοριάς, της Λάρισας-Agrothessaly και πλέον και της Λαμίας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε. βρίσκεται σε συζητήσεις με το Enterprise Greece προκειμένου να αναλάβει τις εκθέσεις Τεχνολογίας στην Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας, Τάσος Τζήκας, κλιμάκιο της εταιρείας θα επισκεφθεί την Έκθεση Τεχνολογίας MWC, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη, ενώ επίσης υπάρχει   σκέψη ανασύστασης της Έκθεσης «Infosystem».

LEAVE A REPLY