ΔΕΘ-Helexpo: Εκθεσιακό κουαρτέτο από αύριο σε Θεσ/νίκη, Αθήνα και Λάρισα με Detrop-Oenos,...

ΔΕΘ-Helexpo: Εκθεσιακό κουαρτέτο από αύριο σε Θεσ/νίκη, Αθήνα και Λάρισα με Detrop-Oenos, Athens International Jewellery, Furnidec/The Interior Show και 12η Agrothessaly

404
SHARE

Τέσσερις εκθέσεις σε τρεις πόλεις -Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα – διοργανώνει από αύριο Πέμπτη και μέχρι τη Δευτέρα η ΔΕΘ-Helexpo, με τις «μηχανές» της εταιρείας να δουλεύουν στο «φουλ». Detrop-Oenos, Agrothessaly, Athens International Jewellery Show και Furnidec/The Interior Show διοργανώνονται παράλληλα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας, στο Metropolitan Expo και στο MEC Παιανίας αντίστοιχα.

Detrop-Oenos

Το «δίδυμο» των Detrop-Oenos (2-4 Μαρτίου) συγκεντρώνει φέτος 700 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από όλη την Ελλάδα και από Ιταλία, Ινδία, ΠΓΔΜ, Τουρκία, Κύπρο και Γερμανία. Παρούσες στην έκθεση είναι οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας. Περίπου 200 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους, ενώ μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και ομαδικές συμμετοχές από την ΠΓΔΜ και από την Βουλγαρία, καθώς και από 25 άλλες χώρες και συγκεκριμένα από Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρο, Τσεχία, Αίγυπτο, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανο, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σ. Αραβία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ. Μάλιστα, ο αριθμός των προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.500.

Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από καινοτόμες, παράλληλες εκδηλώσεις:

-Tastes Discovery Zone στο περίπτερο 13 και 15, αλλά και στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». Το Tastes Discovery Zone περιλαμβάνει το Tastes Discovery Area, τα Tastes Discovery Workshops και το Wine Pairing Discovery. Αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από την ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με την εταιρεία Chef Stories.

-To 1o Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο των τροφίμων-ποτών (University-Business Conference UBC). Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo.

-Οι επιδείξεις των Hellenic Artisan Butchers-Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών με δημιουργίες παρασκευασμάτων, οστεογλυπτικής,  κρεογλυπτικής, Dry Aged, γευστικές δοκιμές κα.

-Ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης.

-Ο Τηλεοπτικός Διαγωνισμός Μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο». Το ΕΝΑ Channel στην Detrop σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και στο πλαίσιο του τηλεοπτικού Διαγωνισμού μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο», θα δημιουργήσουν με την βοήθεια και τον συντονισμό του Executive Chef, Στέλιου Δίγκα, πολλές γαστρονομικές συγκινήσεις.

Athens International Jewellery

Από την 1η έως τις 4 Μαρτίου θα διοργανωθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Metropolitan Expo η 32η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, «Athens International Jewellery Show», η οποία αναπτύσσεται σε 12.000 τ.μ. και έχει συγκεντρώσει 250 άμεσους εκθέτες από Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία και 161 έμμεσους από Ταϋλάνδη, ΗΠΑ, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Ιταλία, Χονγκ-Κονγκ, Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Φιλανδία, Δανία, Κίνα, Βέλγιο, Αυστρία και Αυστραλία.

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων- Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), ανέφερε πως η ομοσπονδία γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της και απευθύνεται στα σπλάχνα της ελληνικής χρυσοχοΐας. “Θέλουμε να δείξουμε ότι πιστεύουμε στους νέους μαθητές και στη νέα γενιά. Μέσα από αυτήν τη συνέντευξη απευθύνομαι σε όλα τα παιδιά να μετέχουν σε αυτό τον διαγωνισμό”, σημείωσε σχετικά, όπως επίσης ότι το κόσμημα είναι ένα δημιούργημα με υψηλή προστιθέμενη αξία και συμβάλει στην εθνική οικονομία. Στην Athens International jewellery πρόκειται να παρουσιαστεί μια νέα μεθοδολογία, με την οποία μπορούν να αναλυθούν και να προσδιοριστούν τα υλικά που είναι φτιαγμένα τα πολύτιμα αντικείμενα,  χωρίς να καταστραφούν.

Furnidec/The Interior Show

Επίσης στην Αθήνα, στο MEC Παιανίας, οι μεγαλύτεροι Έλληνες κατασκευαστές επίπλου, καθώς και όλος ο κόσμος της διακόσμησης, θα φιλοξενηθούν στην έκθεση Furnidec/The Interior Show από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου. Στη φετινή έκθεση παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες τάσεις και τα πλέον πρόσφατα νέα από τον χώρο του επίπλου και της εσωτερικής διακόσμησης. Οικιακό και επαγγελματικό έπιπλο, διακόσμηση, interior και industrial design συναντώνται στην Furnidec/The Interior Show, την μακροβιότερη και πλέον εξειδικευμένη έκθεση του κλάδου. Η έκθεση φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, εμπορικούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του καθιερωμένου προγράμματος hosted buyers. Σταθερός στόχος της Furnidec/The Interior Show είναι η ολοκληρωμένη προβολή του «made in Greece» επίπλου, το οποίο ανταγωνίζεται με αξιώσεις τη διεθνή παραγωγή.

12η Agrothessaly

Τέλος, αύριο εγκαινιάζεται η 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly» στη Λάρισα, η οποία σπάει φέτος όλα τα ρεκόρ, έχοντας συγκεντρώσει 780 εκθεσιακές συμμετοχές σε εκθεσιακό χώρο 25.000 τ.μ. Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται από κοινού με τον δήμο Λαρισαίων.

LEAVE A REPLY