Δεκαήμερο εκπτώσεων στη διάρκεια της ΔΕΘ με ανοικτά καταστήματα δύο Κυριακές!

Δεκαήμερο εκπτώσεων στη διάρκεια της ΔΕΘ με ανοικτά καταστήματα δύο Κυριακές!

887
SHARE
Δεκαήμερο εκπτώσεων στη διάρκεια της ΔΕΘ με ανοικτά καταστήματα δύο Κυριακές!

Με ένα δεκαήμερο εκπτώσεων κατά τη διάρκεια της φετινής 82ης ΔΕΘ ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επισκέπτες της πόλης αλλά και τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι θα επιλέξουν τη συγκεκριμένη περίοδο για τις αγορές τους.

Ένας νέος θεσμός -υπό τον τίτλο Helexpo Sales- ξεκινά για την Αγορά της Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ). «Η Θεσσαλονίκη γιορτάΖΕΙ – η Αγορά γιορτάΖΕΙ- ΨωνίΖΩ τα καλύτερα στις καλύτερες τιμές- ΔιασκεδάΖΩ στην ωραιότερη πόλη- ΑλλάΖΩ διάθεση», είναι τα συνθήματα που έχει υιοθετήσει για το συγκεκριμένο μεγάλο γεγονός της αγοράς ο ΕΣΘ που προαναγγέλλει «πάρτι τιμών» από 8 -17 Σεπτεμβρίου, «με τις καλύτερες εκπτώσεις, τις καλύτερες τιμές και έξτρα προσφορές» και με πρόταση για άνοιγμα των καταστημάτων και τις δύο Κυριακές της Έκθεσης.

«Φέτος, οι εμπορικές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης μπορούν να διενεργήσουν εκπτώσεις από την Παρασκευή 8 έως την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θεωρώντας ότι η προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών στην πόλη μας, κατά την περίοδο της Δ.Ε.Θ., αποτελεί ιδιαίτερη ευκαιρία για την Αγορά της Θεσσαλονίκης, σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να αυξήσει την κατανάλωση και τον τζίρο των επιχειρήσεων, καλεί όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στις “HELEXPO SALES”, έναν νέο θεσμό για την Αγορά της πόλης μας, παρέχοντας τις καλύτερες τιμές, τις καλύτερες εκπτώσεις και ό,τι άλλο επιθυμούν στους καταναλωτές», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ και προσθέτει:«Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης».

Το νούμερο 82…

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου «η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία, φέτος, τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα, αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία της Αγοράς μας, να δείξει το φιλόξενο πρόσωπό της στους επισκέπτες της». Και με την ευκαιρία της φετινής 82ης ΔΕΘ «ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καλεί τα καταστήματα να εκμεταλλευθούν το νούμερο 82 στις φετινές εκπτώσεις. Π.χ. προσφέρουμε 82 προϊόντα με έκπτωση, 82% έκπτωση σε ένα συγκεκριμένο προϊόν κ.λ.π».

Το ωράριο των Κυριακών

Όσον αφορά στο προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τις δεύο Κυριακές της ΔΕΘ ο ΕΣΘ προτείνει για τις 10/9/2017 (1η Κυριακή της ΔΕΘ) και 17/9/2017 (2η Κυριακή της ΔΕΘ) να λειοτυργήσουν από 11:00 – 18:00.

Ο νόμος και η απόφαση της Β. Πατουλίδου

Σημειώνεται ότι με βάση το νέο Νόμο 4446/22-12-2016 άρθρο 114 επεκτείνονται τα 10ήμερα των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων σε 30 ημέρες από 20 ημέρες που ήταν πριν. Και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισε και πρότεινε να οριστεί ως 3ο δεκαήμερο ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, η περίοδος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, γεγονός που αποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Βάσει, λοιπόν, της υπ’αριθ.πρωτ. 29/21-3-2017 απόφασης της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κας Παρασκευής Πατουλίδου ορίζεται, πλέον, ως ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, για τις εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης μας, το χρονικό διάστημα από την ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έως και την ημέρα λήξης της.

LEAVE A REPLY