Δεκτή η παραίτηση Τόσκα- Στον Π. Σκουρλέτη οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη

Δεκτή η παραίτηση Τόσκα- Στον Π. Σκουρλέτη οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη

460
SHARE

Την παραίτησή του υπέβαλε εκ νέου σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ο οποίος συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (3/8) με τον πρωθυπουργό, δώδεκα μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής. Η παραίτηση έγινε δεκτή από Αλέξη Τσίπρα, ενώ οι αρμοδιότητες Προστασίας του Πολίτη περιέρχονται στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

«Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα. Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή. Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών. Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα», δήλωσε ο κ. Τόσκας αμέσως μετά την παραίτησή του.

Ο Α. Τσίπρας

Τις ευχαριστίες προς τον Νίκο Τόσκα εξέφρασε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. «Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

LEAVE A REPLY