«Δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια τη Δευτέρα (3/9)- Επιμένει στην 24ωρη απεργία...

«Δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια τη Δευτέρα (3/9)- Επιμένει στην 24ωρη απεργία η ΠΝΟ

522
SHARE

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην πραγματοποίηση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την οποία έχει προκηρύξει για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, είναι η Πανελλήνια Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) και μάλιστα προειδοποιεί με κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Αυτό ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ που συνεδρίασε το πρωί, μετά την πρόταση των ακτοπλόων για αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων. Η πρόταση δεν ικανοποίησε τα ναυτεργατικά σωματεία που, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν αυξήσεις της τάξης του 5%.

Η απεργία θα αρχίσει στις 06.00 της Δευτέρας με προοπτική κλιμάκωσης και αφορά τα πληρώματα που απασχολούνται σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) η εν λόγω απεργία αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, καθώς, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου εκτιμάται πως θα διακινηθούν περίπου 180.000 επιβάτες, 50.000 οχήματα και 3.000 φορτηγά. Προσθέτει δε στην επιστολή του προς την ΠΝΟ ότι «λαμβανομένης της υψηλής κίνησης λόγω της περιόδου ο κλάδος αδυνατεί να τακτοποιήσει μεγάλο αριθμό επιβατών σε άλλες αναχωρήσει επιβατηγών πλοίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τον εγκλωβισμό τουριστών στα νησιά και σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών».

LEAVE A REPLY