Δεν αυξάνουν τα διόδια της Εγνατίας Οδού από την 1η Ιανουαρίου

Δεν αυξάνουν τα διόδια της Εγνατίας Οδού από την 1η Ιανουαρίου

459
SHARE

Στροφή 180 μοιρών στο θέμα της αύξησης των διοδίων στην Εγνατία Οδό από την 1η Ιανουαρίου 2019, κάνει η κυβέρνηση.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τονίζεται μεταξύ άλλων πως για να τεθεί σε ισχύ η αύξηση των διοδίων «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της τιμολογιακής πολιτικής από τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών (DG- MOVE), κάτι που δεν έχει συμβεί. Ως εκ τούτου δεν προβλέπεται καμία αύξηση διοδίων από την αρχή του νέου έτους, όπως προβλέπονταν στις υπουργικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί τα προηγούμενα χρόνια».

Ωστόσο υπογραμμίζεται πως «εξακολουθούν να ισχύουν και μετά την 1η Ιανουαρίου του 2019 οι υφιστάμενες σήμερα απαλλαγές από την καταβολή διοδίων – τελών στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων αυτής».

Ειδικότερα, πρόκειται για απαλλαγές που αφορούν Ι.Χ ιδιωτικά ή Ι.Χ επαγγελματικά οχήματα κατοίκων όμορων περιοχών, ανέργων και ΑμεΑ.

Να σημειωθεί ότι η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) προβλέπει αναπροσαρμογή της χιλιομετρικής χρέωσης για διέλευση από την Εγνατία Οδό στα 0,05 ευρώ ανά χιλιόμετρο για τα Ι.Χ. από 0,03 ευρώ ανά χιλιόμετρο που είναι σήμερα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει αύξηση του τέλους διέλευσης από τα διόδια Μαλγάρων από τα 1,2 ευρώ που είναι σήμερα στα 2,98 ευρώ!

LEAVE A REPLY