Δεν δόθηκε βίζα σε Ρώσους κληρικούς για να επισκεφθούν την Ελλάδα!-Εξηγήσεις ζητά...

Δεν δόθηκε βίζα σε Ρώσους κληρικούς για να επισκεφθούν την Ελλάδα!-Εξηγήσεις ζητά η Μόσχα

1623
SHARE

Εξηγήσεις ζητά η Μόσχα από την ελληνική πρεσβεία για την άρνηση χορήγησης βίζας σε κληρικούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας οι οποίοι, σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ήθελαν να επισκεφθούν την Ελλάδα.

«Έχουμε στείλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να απορρίψει την πληροφορία. Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε διάκριση στις εκδόσεις βίζας.

«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεκτη», δήλωσε η Ζαχάροβα μετά την αποκάλυψη ότι αυτήν την εβδομάδα, αρκετοί κληρικοί της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφεραν ότι ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος τους είχε αρνηθεί τη χορήγηση βίζας, χωρίς να τους παράσχει εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι ελληνορωσικές σχέσεις βρίσκονται στο «κόκκινο» το τελευταίο χρονικό διάστημα. Στις 6 Αυγούστου, με εντολή του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, απελάθηκαν ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών, ενώ απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία στον Γιώργο Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά. Είχαν προηγηθεί οι απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών της πρεσβείας στην Αθήνα και η απαγόρευση εισόδου στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων οι οποίοι κατηγορούνται από την ελληνική κυβέρνηση πως σχεδίαζαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

LEAVE A REPLY