“Δεν μασάνε” Σαλβίνι και Ντι Μάϊο για την υποβάθμιση της αξιολόγησης της...

“Δεν μασάνε” Σαλβίνι και Ντι Μάϊο για την υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ιταλίας από τον οίκο Moody’s

525
SHARE

Η ιταλική κυβέρνηση “θα προχωρήσει μπροστά για πέντε χρόνια, παρά τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, τους Ευρωπαίους Επιτρόπους και κάποιες εσωτερικές ελλείψεις κατανόησης”, τόνισε ο  υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, σχολιάζοντας  την υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ιταλίας κατά μία βαθμίδα, σε «Baa3» από «Baa2», που ανακοίνωσε ο οίκος Moody’s.

“Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε στα προβλήματα των Ιταλών, όχι για να πέσει η κυβέρνηση ή για να φοβηθούμε από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης που έχουν κάνει στο παρελθόν ηχηρά λάθη εκτίμησης και που κάνουν λάθος για άλλη μια φορά. Η Ιταλία είναι μια χώρα στέρεη, οι προοπτικές είναι σταθερές, οι ειδικοί μου λένε ότι αυτό είναι που μετράει”, πρόσθεσε σχετικά.

Δηλώσεις για το τι προτίθεται να κάνει η ιταλική κυβέρνηση εφόσον αλλάξει ο κρατικός της προϋπολογισμός έκανε νωρίτερα και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο. “Εξ ονόματος της κυβέρνησης διαψεύδω ότι σκεφθήκαμε να μειωθεί το έλλειμμα, το οποίο παραμένει στο 2,4%. Αν το μειώσουμε δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί το εισόδημα του πολίτη και η μείωση της συντάξιμης ηλικίας. Δέχθηκα την απόφαση του οίκου Moody’s με ένα μεγάλο χαμόγελο. Το περιμέναμε, αλλά η χώρα μας διαθέτει ισχυρή αποταμίευση”, ανέφερε σχετικά.

Σήμερα πραγματοποιείται  συνάντηση των κυριότερων αξιωματούχων του συνασπισμού του αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρια (M5S) και της Λέγκας. Θα ακολουθήσει συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό, ο οποίος αποκλίνει από τα ευρωπαϊκά όρια και για τον οποίο οι Βρυξέλλες ζητούν “διευκρινίσεις” έως το μεσημέρι της Δευτέρας (22/10).

LEAVE A REPLY