«Δεν πάει άλλο με τον ΟΑΣΘ» λένε εργαζόμενοι και φοιτητές και...

«Δεν πάει άλλο με τον ΟΑΣΘ» λένε εργαζόμενοι και φοιτητές και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις

580
SHARE

«Δεν πάει άλλο με τον ΟΑΣΘ». Αυτό ήταν το κεντρικό σύνθημα των εργαζομένων και των φοιτητών οι οποίοι συμμετείχαν στην πρώτη διαδήλωση την οποία διοργάνωσε το Σάββατο (15/12) η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Φοιτητών για τις Αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ, τον… Οργανισμό Αφυδάτωσης και Σαλαμοποίησης Θεσσαλονικέων όπως έγραψαν εύστοχα σε πλακάτ!


Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ένα πρώτο βήμα αντίδρασης και προανήγγειλαν συνέχιση των κινητοποιήσεων «με όλους τους τρόπους για να μας ακούσουν τόσο η διοίκηση του ΟΑΣΘ όσο και η κυβέρνηση».

Υπογράμμισαν ακόμη πως δεν μπορεί «σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους να μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε ζώα και να στοιβαζόμαστε στα λεωφορεία σαν σαρδέλες». 

Αναφέρθηκαν, επίσης, στην απίστευτη ταλαιπωρία την οποία υφίστανται καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές, οι οποίοι, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, προσπαθούν να φτάσουν στον προορισμό τους. Σημείωσαν ακόμη ότι τις περισσότερες φορές τα λεωφορεία είναι ασφυκτικά γεμάτα από την αφετηρία ή από τις πρώτες στάσεις της διαδρομής, ενώ έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στον περιορισμό των λεωφορείων που κυκλοφορούν σήμερα και μάλιστα σε γραμμές με αυξημένη επιβατική κίνηση.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες το πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών άρχισε -έστω και με καθυστέρηση- να απασχολεί και τους τοπικούς άρχοντες οι οποίοι -προφανώς ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών- εκδηλώνουν τις ενστάσεις τους για τη σημερινή κατάσταση στον ΟΑΣΘ, ενώ το θέμα ανέδειξε πρόσφατα και ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος, καθώς η δραματική εικόνα των αστικών συγκοινωνιών επηρεάζει και την αγορά της πόλης.

LEAVE A REPLY