Δηλώσεις Στ.Πιτσιόρλα για Hellenic Steel και ΕΛΒΟ

Δηλώσεις Στ.Πιτσιόρλα για Hellenic Steel και ΕΛΒΟ

496
SHARE

Ελπίδες για θετική έκβαση της εισόδου επενδυτή στην Hellenic Steel εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας και τονίζει ότι ο δυνητικός επενδυτής από τις ΗΠΑ είναι σοβαρός και προτίθεται να επενδύσει περί τα 100 εκατ. στην εταιρεία.

Σε δηλώσεις του, συγκεκριμένα, σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο κ.Πιτσιόρλας ανέφερε ότι δυστυχώς υπήρξε η αναβολή του δικαστηρίου, που κατά τη γνώμη του υπήρξε χωρίς λόγο στο δικαστήριο και πρόσθεσε: “Πιστεύω ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα και θα έχουμε σύντομα και την απόφαση”. Σημείωσε επίσης ότι ο Αμερικανός επενδυτής που θέλει να πάρει τη Hellenic Steel, είναι όντως έτοιμος να επενδύσει περί τα 100 εκατομμύρια στο χαλυβουργείο, δημιουργώντας δεκάδες θέσεις εργασίας.

ΕΛΒΟ

Αισιοδοξία εξέφρασε ο κ.Πιτσιόρλας και για το μέλλον της ΕΛΒΟ, για την οποία ανέφερε ότι θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός πώλησης εντός του επομένου δεκαημέρου.

“Είμαστε στα πρόθυρα να ξεκινήσει διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ και από την εικόνα που έχω, υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτός θα έχει θετικό αποτέλεσμα, εν αντιθέσει με τους δύο προηγούμενους που είχαν τρέξει” δήλωσε σχετικά. Κατά τον ίδιο, έγιναν συζητήσεις με όλους όσοι εξέφρασαν ενδιαφέρον κατά το παρελθόν και εκτίμησε ότι αρκετές από αυτές θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, που θα δημοσιευτεί το επόμενο δεκαήμερο, εκφράζοντας αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα.

l

LEAVE A REPLY