Δημήτρης Λακασάς: Ο καινοτόμος επιχειρηματίας που επιμένει ελληνικά

Δημήτρης Λακασάς: Ο καινοτόμος επιχειρηματίας που επιμένει ελληνικά

1649
SHARE

Ο Δημήτρης Λακασάς είναι ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Olympia-Electronics, μιας εξαγωγικής εταιρείας που έχει έδρα το Αιγίνιο Πιερίας και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας, με παρουσία σε περισσότερες από 72 χώρες του εξωτερικού.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια πολλές ελληνικές επιχειρήσεις μετέφεραν την έδρα και την παραγωγική τους δραστηριότητα, εκτός συνόρων για φορολογικούς λόγους, ο ίδιος παραμένει σταθερά προσηλωμένος στο δόγμα «παράγουμε στην Ελλάδα, πιστεύουμε στην Ελλάδα».

«Για εμάς, το όφελος θα ήταν μεγάλο αν μεταφέραμε την έδρα μας στο εξωτερικό, για παράδειγμα στο Λουξεμβούργο, όπου οι φορολογικοί συντελεστές είναι μικρότεροι. Δεν το κάνουμε όμως αυτό και δεν το κάνουμε συνειδητά», τόνισε ο «Καινοτόμος Επιχειρηματίας» του 2017 στο διαγωνισμό της ΕΥ και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιμένει… ελληνικά.

«Γιατί σε αυτό τον τόπο, γεννήθηκαν οι πρόγονοι μας και σε αυτό τον τόπο, επιλέξαμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Διότι έχουμε μια ευθύνη απέναντι στους 180 εργαζομένους μας. Και δεν κοιτάμε μόνο το πρόσκαιρο κόστος αλλά και την στρατηγική μας για τις επόμενες δεκαετίες», υπογράμμισε ο κ. Λακασάς.

«Αναγκαία η χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής παραγωγικής ανασυγκρότησης και εξωστρέφειας της χώρας»

Επιπλέον, τάσσεται υπέρ της χάραξης «μιας εθνικής στρατηγικής παραγωγικής ανασυγκρότησης και εξωστρέφειας της χώρας, με σύγχρονα εργαλεία», χαρακτηρίζει την γραφειοκρατία, «τροχοπέδη» για την οικονομία και επισημαίνει την ανάγκη «άρσης της λογικής της υπερφορολόγησης, μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και συνέχισης των διαρθρωτικών αλλαγών», στην κατεύθυνση της μετεξέλιξης της σε «μια διατηρήσιμη μορφή ανάπτυξης για την επόμενη δεκαετία».

LEAVE A REPLY