Thursday , 18 April 2024

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Άρχισε η τοποθέτηση των πρώτων υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο

Σάρκα και οστά παίρνει επί διοίκησης Κωνσταντίνου Ζέρβα ένα έργο πνοής για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το έργο της τοποθέτησης υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων στην περιοχή του ιστορικού κέντρου, το οποίο άρχισε να εκτελείται από σήμερα το πρωί.
Ειδικότερα, συνεργεία του αναδόχου εγκαταστάθηκαν σήμερα στον άξονα της Δημητρίου Γούναρη καθώς και στην οδό Στρατηγού Καλλάρη, για να
προετοιμάσουν τα ορύγματα όπου θα τοποθετηθούν μέσα στα επόμενα
εικοσιτετράωρα οι πρώτοι τρεις υπόγειοι κάδοι.


Ο σχεδιασμός του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες από τον
Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκο Ζεϊμπέκη, προβλέπει σε
αυτή τη φάση και με ορίζοντα περίπου τριών μηνών την τοποθέτηση συνολικά 59 συστημάτων υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης στην πλατεία Φαναριωτών, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στην Καρόλου Ντηλ, στην Αλεξάνδρου Σβώλου, στην Ερμού, στον άξονα της Αριστοτέλους, στην πλατεία Άθωνος, στα Λαδάδικα καθώς και στην πλατεία Χρηματιστηρίου.


Η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα επιδόθηκε σε έναν μαραθώνιο, ώστε να θέσει σε τροχιά υλοποίησης το έργο της τοποθέτησης υπόγειων κάδων, το οποίο θα επιφέρει τομές στη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και συγχρόνως θα αναβαθμίσει σημαντικά τον δημόσιο χώρο και το περιβάλλον.
Την περασμένη άνοιξη ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε προκηρύξει νέο διαγωνισμό για την υλοποίηση του έργου, το οποίο είχε παγώσει. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, παρά τις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει, η νέα Δημοτική Αρχή κατάφερε να απεμπλέξει όλες τις διαδικασίες και πλέον η τοποθέτηση των πρώτων υπόγειων κάδων στο κέντρο της πόλης αποτελεί πραγματικότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *