Δημόσιοι υπάλληλοι και Βαλκάνιοι μονοπωλούν την αγορά ακινήτων στη Θεσσαλονίκη

Δημόσιοι υπάλληλοι και Βαλκάνιοι μονοπωλούν την αγορά ακινήτων στη Θεσσαλονίκη

586
SHARE

Την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν ενίσχυσε το ενδιαφέρον των Σκοπιανών για την αγορά κατοικίας στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τιμών Ακινήτων, Κώστας Γεωργάκος.

Όπως τόνισε στο thesseconomy.gr, τόσο οι Σκοπιανοί, όσο και οι υπόλοιποι Βαλκάνιοι αγοραστές επιλέγουν παλιά ακίνητα που βρίσκονται τόσο στο κέντρο, όσο και στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης.

«Οι περισσότεροι προτιμούν να ανακαινίσουν αυτά τα ακίνητα ενώ τα χρήματα που διαθέτουν για αγορά είναι 500-800 ευρώ/τ.μ.», δήλωσε ο κ. Γεωργάκος.

Το προφίλ των Ελλήνων αγοραστών

Διαφορετική είναι η εικόνα για τους Έλληνες αγοραστές ακινήτων, πολλοί από τους οποίους ακόμη και σήμερα διατηρούν ζωντανό το… όνειρο για την αγορά πρώτης κατοικίας.

«Πρόκειται συνήθως για ζευγάρια όπου ο ένας τουλάχιστον από τους δύο εργάζεται στον δημόσιο τομέα και  επιλέγουν κυρίως σπίτια, επιφάνειας 70-120 τ.μ. σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο κ. Γεωργάκος.

Ωστόσο, ο περιορισμός στον τραπεζικό δανεισμό έχει υποχρεώσει πολλούς από τους αγοραστές να διαθέτουν και τις… τελευταίες οικονομίες που διαθέτουν για την αγορά στέγης.

«Αγοράζουν συνήθως ακίνητα όπου η τιμή του τ.μ. κυμαίνεται μεταξύ 800 και 1.200 ευρώ», σημείωσε ο κ. Γεωργάκος.

LEAVE A REPLY