Διαγραφή στελεχών της ΝΔ που θα είναι υποψήφιοι με ανεξάρτητους συνδυασμούς εξετάζει...

Διαγραφή στελεχών της ΝΔ που θα είναι υποψήφιοι με ανεξάρτητους συνδυασμούς εξετάζει η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης

637
SHARE

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε διαγραφές στελεχών που καταλαμβάνουν θέσεις σε κομματικά όργανα και θα είναι υποψήφιοι με ανεξάρτητους συνδυασμούς στο δήμο Θεσσαλονίκης, αφήνει η τοπική Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ.

Αυτό αποκάλυψε στο thesseconomy.gr, πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ που παραβρέθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, στο «μικροσκόπιο» της οποίας βρέθηκαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όπως τόνισε, πρόθεση της τοπικής ηγεσίας του κόμματος είναι να υπάρξει μεγαλύτερη συσπείρωση γύρω από την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου.

«Δεν θεωρώ ότι θα προχωρήσουν σε διαγραφές επικεφαλής συνδυασμών που προέρχονται από το χώρο της ΝΔ ωστόσο επισημάνθηκε πως δεν μπορεί κάποια στελέχη που συμμετέχουν σε συνεδριάσεις του κόμματος, στη συνέχεια να διαρρέουν πληροφορίες στους συνδυασμούς, με τους οποίους θα είναι υποψήφιοι», δήλωσε το έμπειρο κομματικό στέλεχος.

Προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις

Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί σχετικά με τα υψηλά ποσοστά αναποφάσιστων που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις  αλλά και τη διαρροή ψηφοφόρων προς ανεξάρτητους υποψήφιους που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει σημαντικά  βήματα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της υποψηφιότητας Ταχιάου, η δυναμική που εμφανίζουν οι υποψηφιότητες κυρίως του Γιώργου Ορφανού αλλά και των Παναγιώτη Ψωμιάδη και Κωνσταντίνου Ζέρβα, καθιστούν αμφίρροπη την εξέλιξη του προεκλογικού αγώνα, καθώς απομένουν άλλες 100 ημέρες για την πρώτη Κυριακή.

Αν και κάποιοι θεωρούν ότι το μέτρο των διαγραφών θα συσπειρώσει τον κομματικό μηχανισμό, πολλοί θεωρούν ότι ενδεχομένως να δημιουργήσουν και φυγόκεντρες τάσεις, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη διαρροή στελεχών και ψήφων προς τους ανεξάρτητους συνδυασμούς.

LEAVE A REPLY