Διαδικτυακή απάτη: Επιχείρησε να αρπάξει 600 ευρώ, προφασιζόμενη ζημιά στο ΙΧ της

Διαδικτυακή απάτη: Επιχείρησε να αρπάξει 600 ευρώ, προφασιζόμενη ζημιά στο ΙΧ της

497
SHARE

Πληθαίνουν τα περιστατικά εξαπάτησης χρηστών του διαδικτύου από επιτήδειους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ψεύτικα προφίλ και …ευφάνταστα σενάρια, καταφέρνουν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Τέτοια είναι και η περίπτωση χρήστη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) και συγκεκριμένα του facebook, από τον οποίο νεαρή δικηγόρος (σ.σ. σύμφωνα με το προφίλ της) του ζήτησε χρήματα για να πληρώσει την βλάβη που υπέστη το ΙΧ αυτοκίνητο της.

Μάλιστα για να γίνει πιο πιστευτή, η «νεαρή» υποστήριξε ότι δεν είχε μαζί της χρήματα, τα οποία, όπως υποστήριξε, χρειαζόταν για την μεταφορά του ΙΧ της με όχημα της οδικής βοήθειας.

Όταν ο χρήστης της ρώτησε πόσα χρήματα ήθελε, εκείνη του απάντησε πως χρειαζόταν επειγόντως 600 ευρώ.

Μάλιστα, τον προέτρεψε να κάνει χρήση της τραπεζικής υπηρεσίας «Λεφτά στο λεπτό», προκειμένου να γίνει άμεσα η μεταφορά του ποσού.

Ωστόσο, όταν το «υποψήφιο» θύμα ζήτησε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, στον οποίο θα έστελνε τα 600 ευρώ της οικονομικής βοήθειας, δεν έλαβε καμία απάντηση.

«Αυτή τη στιγμή ο κόσμος πηγαίνει ‘‘ραντεβού στα τυφλά’’, με απλά λόγια ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, δεν υπάρχει καμία κεντρική ενημέρωση παιδιών και κοινού και είναι σαν να οδηγούμε όλοι μια Φεράρι χωρίς δίπλωμα οδήγησης», δήλωσε πρόσφατα  ο πρόεδρος του Cyber Security International Institute (CSI) και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων, Μανώλης Σφακιανάκης.

LEAVE A REPLY