Διεθνές συνέδριο για την οδική ασφάλεια των παιδιών στη Θεσσαλονίκη

Διεθνές συνέδριο για την οδική ασφάλεια των παιδιών στη Θεσσαλονίκη

481
SHARE

Διακόσιοι εκπαιδευτές οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής θα συμμετάσχουν στο  1ο Διεθνές διεπιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Παιδιά και οδική ασφάλεια» που θα διεξαχθεί το διάστημα 19-21 Μαΐου 2017 στο ξενοδοχείο Hyatt της Θεσσαλονίκης.

Κύριοι στόχοι του συνεδρίου είναι η διερεύνηση και η αξιολόγηση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα σε σχέση με τα παιδιά, ο σχεδιασμός και οι καινοτομίες που σχεδιάζονται και υλοποιούνται για την βελτίωση της ασφάλειας οδηγών, οχημάτων και πεζών στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Κατά την διάρκεια των εργασιών, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα από την ανάλυση των στοιχείων οδικών ατυχημάτων καθώς και μεθοδολογίες και σύγχρονες τεχνολογίες, σχετικές µε την οδική ασφάλεια, οι οποίες έχουν εφαρμοστεί ή πρόκειται και προτείνεται να εφαρμοστούν στην Ελλάδα.

«Στο συνέδριο θα παρουσιάσουμε το e-Drive Academy, μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική διαδικτυακή πλατφόρμα για την ασφαλή οδήγηση, η οποία αναμένεται να εισαχθεί στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας από τη νέα σχολική χρονιά», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ).

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

LEAVE A REPLY