Thursday , 25 April 2024

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Σήμερα η δίκη για το θάνατο του 19χρονου Άλκη – 12 κατηγορούμενοι στο εδώλιο

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση της άγριας οπαδικής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού που είχε συνταράξει το πανελλήνιο την 1η Φεβρουαρίου του 2022. Στο Δικαστικό Μέγαρο οδηγούνται οι 12 νεαροί οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο κατηγορούμενοι και για το θάνατο του άτυχου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Η δίκη θα διεξαχθεί στην κεντρική αίθουσα του δικαστηρίου.
Δώδεκα κατηγορούμενοι και περισσότεροι από 20 συνήγοροι υπεράσπισης θα βρεθούν στο δικαστήριο. Θα καταθέσουν 26 μάρτυρες κατηγορίας και τουλάχιστον 15 υπεράσπισης. 180 είναι μόνον τα αναγνώστεα έγγραφα εκ των οποίων 40 αφορούν βιντεοληπτικό υλικό. Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστή- το οποίο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εκδίκαση της υπόθεσης- ο θάνατος του Άλκη προήλθε από συνδυασμό τραυμάτων από μαχαίρια στα πόδια και από χτυπήματα στο κεφάλι.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η αστυνομία έχει πάρει δρακόντεια μέτρα για τη μεγάλη δίκη. Η αίθουσα του δικαστηρίου φυλασσόταν από αστυνομικούς ενώ κλειστή θα είναι μέχρι το μεσημέρι η οδός 26ης Οκτωβρίου μπροστά στα δικαστήρια.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της τροχαίας Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα από τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι “από τις 06:00 π.μ έως 14:00 μ.μ. λόγω των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία και δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα πορείας της οδού 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της από την οδό Εγνατίας μέχρι την οδό Πολυτεχνείου.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Εγνατίας, Δωδεκανήσου, Πολυτεχνείου, Παλαιού Σταθμού, Αναγεννήσεως και των γύρω δρόμων της περιοχής”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *