Δικαστήριο καλεί ΕΝΔΙΣΥ για τις μηνυτήριες αναφορές που αφορούν τις συντάξεις

Δικαστήριο καλεί ΕΝΔΙΣΥ για τις μηνυτήριες αναφορές που αφορούν τις συντάξεις

1493
SHARE

Για κατάθεση καλεί ο 21ος πταισματοδίκης καθώς και ο 19ος πταισματοδίκης τον πρόεδρο του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΥΣΙ), Ν.Χατζόπουλο και τη γενική γραμματέα του Δικτύου, Πόπη Μουρίκη προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες δύο υποθέσεων που αφορούν την κατάθεση από το Δίκτυο δύο μηνυτήριων αναφορών.
Υπενθυμίζεται ότι το ΕΝΔΙΣΥ κατέθεσε δύο μηνυτήριες αναφορές κατά της Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη, Ε. Αχτσιόγλου, του υφυπουργού, Τάσου Πετρόπουλου, της Γ.Γ., Σ.Βρακά, καθώς και κατά των δυο Διοικητών του ΕΦΚΑ, και ΕΤΕΑΕΠ, Λ. Σέμπου και Ν. Μπρίκη αντίστοιχα. Οι αναφορές αφορούν:
Πρώτον, το θέμα της καθυστέρησης έκδοσης των συντάξεων κύριων και επικουρικών καθώς και του εφάπαξ και,
Δεύτερον την καθυστέρηση επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων υπέρ του ΕΟΠΥΥ ποσών, στους διαδόχους σύνταξης των θανόντων συνταξιούχων,από το 2012 έως τις 13/5/2016.
Ως προς το δεύτερο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ, «μετά τη μηνυτήρια αναφορά, επέστρεψαν τα αναδρομικά πριν από λίγες μέρες στους δικαιούχους όπως ειδοποιηθήκαμε από μέλη μας διότι αναγκάστηκαν και φυσικά θα το καταθέσουμε και στον 19ο πταισματοδίκη».

LEAVE A REPLY