Διπλωματικό «μπρα ντε φερ» Ελλάδας-Αλβανίας για το θάνατο του 35χρονου ομογενή

Διπλωματικό «μπρα ντε φερ» Ελλάδας-Αλβανίας για το θάνατο του 35χρονου ομογενή

465
SHARE

Ένταση στις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας προκαλεί η υπόθεση του Έλληνα ομογενή, Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος χθες το μεσημέρι έπεσε νεκρός στο χωριό Βουλιαράτι από πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

Εκφράζοντας τη βαθειά του λύπη για το θάνατο του ομογενή, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωση, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής, καλώντας μάλιστα τις αλβανικές αρχές να προχωρήσουν σε διαλεύκναση της υπόθεσης.

Ωστόσο, η ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα στο twitter με την οποία χαρακτηρίζει «εξτρεμιστή» τον 35χρονο ομογενή, πυροδότησε την διμερή αντιπαράθεση.

Ειδικότερα, ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής κάποιου που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε κι οι δύο χώρες τον Θεό που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα».

Στον κ.Ράμα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος τόνισε πως από τις ελληνικές αρχές γίνονται όλες οι ενέργειες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις για να διακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη με τον θάνατο του 35χρονου.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αρχές της γειτονικής χώρας, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να μείνουμε στο αυστηρό μήνυμα που έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πρίν από λίγο,κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών η πρέσβης της Αλβανίας, προκειμένου να της επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 35χρονου.

Την ίδια ώρα, πηγές από την Ελληνική Αστυνομία υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ή μαρτυρίες που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή κατά την οποία σκοτώθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας με την ύψωση της ελληνικής σημαίας.

LEAVE A REPLY