Διπλό το Συλλαλητήριο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ...

Διπλό το Συλλαλητήριο για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό

1767
SHARE

Αυξάνονται και πληθύνονται τα Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών που προγραμματίζονται για το διήμερο της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για την 83η ΔΕΘ, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέχεια του Συλλαλητηρίου που έχει ανακοινώσει ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία για το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, και ώρα 7 μ.μ. στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο θα περιλαμβάνει και συναυλία για τη Μακεδονία από τη Λαϊκή Ορχήστα “Μίκης Θεοδωράκης’, οι “Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία” προανήγγειλαν επίσης Συλλαλητήριο για την ίδια ημέρα και ώρα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έχουν προαναγγείλει για την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ημέρα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρεί την συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, η Βεργίνα Τηλεόραση και η Επιτροπή για την Προστασία των δικαιωμάτων των βλαχόφωνων Ελλήνων, που ζουν στα Σκόπια και για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία με ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν θεωρεί τις κινήσει αυτές ανταγωνιστικές και καλεί τον κόσμο να προσέλθει σύσσωμος και ενωμένος σε όλες τις σχετικές δράσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία:

“Την 22/7/2018, ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία, θέλοντας να αναδείξει τον πολιτισμό ως λαϊκή δύναμη, εξήγγειλε το Συλλαλητήριο – Συναυλία, με την Λαϊκή Ορχήστρα ”Μίκης Θεοδωράκης, για τις 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00 στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Μετά από κάποιες μέρες, την 3/8, οι «Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία», εξήγγειλαν Συλλαλητήριο για την ίδια μέρα και ώρα, στο Βελλίδειο.

Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση δεν είναι ανταγωνιστική, όπως δεν θεωρήσαμε ανταγωνιστικό και το συλλαλητήριο της 9 Σεπτ. ώρα 12.00 στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Η καθιερωμένη άφιξη στη Θεσσαλονίκη του πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου, για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, προκαλεί τη λαϊκή αντίδραση και ήδη έχουν εξαγγελθεί λαϊκές εκδηλώσεις και συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη, την 8η και 9η Σεπτεμβρίου 2018.

Αντίπαλος τού λαού, είναι το καθεστώς που, παρά τη λαϊκή αντίδραση, υπογράφει την παράδοση του ονόματος “Μακεδονία” και την εκχώρηση της Ιστορικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς και στόχος τού λαού είναι η ακύρωση, από το λαό, τής απαράδεκτης «Συνθήκης των Πρεσπών».

Καλείται ο Ελληνικός Λαός να προσέλθει σύσσωμος και ενωμένος, με την ίδια ζέση και παλμό, σε όλες τις σχετικές δράσεις”.

LEAVE A REPLY