Friday , 19 April 2024

Δομές για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών ετοιμάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών που θα έχουν ως θετικό επακόλουθο την δημιουργία ρεύματος κινηματογραφικού τουρισμού στην κεντρική Μακεδονία στοχεύει η περιφέρεια. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στην εκδήλωση «Οπτικοακουστικές παραγωγές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ευκαιρίες και Προκλήσεις» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Money Show 2019, δήλωσε αποφασισμένος για την δημιουργία δομών όπως στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών, ενώ υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα του Film Office έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται .

Όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης,οι εταιρείες παραγωγής δημιουργούν εισόδημα και θέσεις εργασίας αλλά το πιο σημαντικό είναι η προβολή στο εξωτερικό που θα κερδίσει η περιοχή.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος παρουσίασε την εργαλειοθήκη ώστε η Περιφέρεια να γίνει τόπος προσέλκυσης μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Θάνος στο πλαίσιο του 30ού Money Show στη Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια έχει ετοιμάσει ένα πλήρες σχέδιο με το οποίο θα πετύχει να δημιουργήσει ένα μικρό «Holywood» στην περιοχή. Εξήγησε πως το γραφείο Κινηματογράφου αναμένεται να λειτουργήσει ως ένα γραφείο διευκόλυνσης των οπτικοακουστικών παραγωγών,ώστε να επιταχύνονται οι δαιδαλώδης,όπως τις χαρακτήρισε, γραφειοκρατικές διαδικασίες προς όφελος των εταιριών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν κινηματογραφικά στην κεντρική Μακεδονία δρομολογώντας άμεση διεκπεραίωση των αιτημάτων παραγωγών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *