Δομή στήριξης των Κοινωνικών Επιχειρήσεων αποκτά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δομή στήριξης των Κοινωνικών Επιχειρήσεων αποκτά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

478
SHARE

Με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου της, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του διακρατικού έργου «Action Plan for Social Entrepreneurship», για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και η ελληνική συμμετοχή περιλάμβανε εκπροσώπους και των άλλων δυο εταίρων πλην της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Ταμείου, δηλαδή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Επίσης, συμμετείχαν ο Δήμος Γιοκορούντα της Βουλγαρίας και η Σχολή Καλών Τεχνών του Νοτιοδυτικού Πανεπιστημίου «Neofit Rilski», επίσης της Βουλγαρίας, ενώ εκπροσωπήθηκε και η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Interreg «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020».

Στην εναρκτήρια συνάντηση κατατέθηκαν οι βασικοί στόχοι και αναδείχτηκε η σημαντική ευκαιρία για μεταφορά γνώσης, εμπειρίας και παραγωγικής συνεργασίας ανάμεσα στους εταίρους, ενώ εξετάστηκε ενδελεχώς και η σωστή διαχείριση του έργου. Η επόμενη συνάντηση της ομάδας έργου του «Action Plan for Social Entrepreneurship» (Διασυνοριακό Σχέδιο Δράσης για την Ανάπτυξη και Λειτουργία ενός Εκτελεστικού Μηχανισμού για την Υποστήριξη και Προώθηση της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας και Καινοτομίας) θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο, αυτή τη φορά στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Κεντρικής Μακεδονίας, ως επικεφαλής φορείς στοχεύουν στη συγκέντρωση δεδομένων αναφορικά με τις κοινωνικές επιχειρήσεις και στην εκπαίδευση του προσωπικού τους. Τελικός στόχος είναι η δημιουργία μιας οργανωμένης, σταθερής δομής που θα στηρίζει διαρκώς τις κοινωνικές επιχειρήσεις. Σε αυτόν τον τομέα θα συνδράμει η συμμετοχή των τριών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που συμμετέχουν, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

 

LEAVE A REPLY