Δουλεύουμε για την Εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία!

Δουλεύουμε για την Εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία!

801
SHARE

Για την εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία δουλεύουν ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με τις επιβαρύνσεις που θα κληθούν να καταβάλουν το 2018 να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ βαριά θα είναι η λυπητερή και για τους μισθωτούς. Ειδικότερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις φοροτεχνικών, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν, τον επόμενο χρόνο, να καταβάλουν στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία έως και το 75% του εισοδήματός τους!

Οι νέες επιβαρύνσεις για 1,4 εκατομμύρια επαγγελματίες και αγρότες προκύπτουν από τον νέο τρόπο υπολογισμού των εισφορών, που φέρνει αυξήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι για ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ, η εφορία και ο ΕΦΚΑ θα πάρουν το 50,61% (!), ενώ όσο αυξάνεται το εισόδημα, τόσο διογκώνονται και οι επιβαρύνσεις, και συγκεκριμένα για εισόδημα 70.000 στον κρατικό κορβανά πηγαίνει το 64,05%.

Χαμένοι το 2018 θα είναι και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι λόγω της κατάργησης φοροαπαλλαγών και της επιβολής νέων φόρων, ενώ η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές τιμές θα φέρει αύξηση επιβαρύνσεων έως και 30% μέσω του ΕΝΦΙΑ στις φθηνές περιοχές και ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στις ακριβές περιοχές

LEAVE A REPLY