Δουλεύουμε 198 μέρες το χρόνο για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές!

Δουλεύουμε 198 μέρες το χρόνο για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές!

514
SHARE

Περίπου 200 μέρες -για την ακρίβεια 198- από τις 365 μέρες το χρόνο, πρέπει να εργαστεί φέτος ο μέσος Έλληνας για να πληρώσει φόρους και εισφορές στο κράτος. Αυτό αποκαλύπτει η νέα ετήσια μελέτη για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας που παρουσίασε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ).

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη, το 2018 είναι ακόμη πιο σκληρό για τους πολίτες, καθώς οι φορολογούμενοι θα εργαστούν φέτος 12 ημέρες περισσότερες σε σύγκριση με το 2017, δηλαδή έως τις 18 Ιουλίου 2018, για να πληρώσουν τα πάσης φύσεως «χαράτσια» προς το κράτος. Πιο αναλυτικά, το 2018 θα δουλέψουν 50 ημέρες για άμεσους φόρους, 67 ημέρες για έμμεσους και 81 για κοινωνικές εισφορές.

«Τώρα που βάλαμε γραβάτα, βγήκαμε στις αγορές και τελειώσαμε με την τρόικα, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ξανά για την πραγματική οικονομία. Δυστυχώς, φέτος η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας πηγαίνει ακόμη μακρύτερα. Πέρσι ήταν στις 6 Ιουλίου, φέτος φτάνει στις 18 Ιουλίου. Στόχος της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι κάθε χρόνο αυτή η μέρα να πηγαίνει διαρκώς προς τα πίσω και στους Έλληνες να μένουν περισσότερα λεφτά για τον εαυτό τους και λιγότερα για το κράτος», σχολίασε αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ η Μιράντα Ξαφά, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΚΕΦίΜ δήλωσε: «Η φορολογική αφαίμαξη των πολιτών θέτει εν αμφιβόλω την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων της κυβέρνηση και περιορίζει την ελευθερία των πολιτών να επιλέξουν πως θα ξοδέψουν τα χρήματα που κερδίζουν. Είναι επιτακτική η ανάγκη μείωσης της φορολογίας, με ταυτόχρονο περιορισμό της κρατικής σπατάλης και βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες με συμβάσεις παραχώρησης στον ιδιωτικό τομέα και υπεργολαβίες».

Να σημειωθεί ότι η φορολογική επιβάρυνση των Ελλήνων είναι αντίστοιχη με αυτή των Γερμανών και μεγαλύτερη από αυτή των Σουηδών, των Φινλανδών και των Ιταλών! Ταυτόχρονα, η ικανοποίηση των Ελλήνων από τις κρατικά παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και παιδείας, καθώς και από τη δικαιοσύνη, είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των κρατών μελών του ΟΟΣΑ.

LEAVE A REPLY