Δυσάρεστη έκπληξη μπροστά στα ATM για τους δικαιούχους του ΚΕΑ- Άδειοι οι...

Δυσάρεστη έκπληξη μπροστά στα ATM για τους δικαιούχους του ΚΕΑ- Άδειοι οι λογαριασμοί!

780
SHARE

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής (25 Μαΐου) χιλιάδες δικαιούχοι του προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2018. Παρότι τόσο η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου όσο και η υφυπουργός, Θεανώ Φωτίου είχαν ανακοινώσει εγγράφως πως τα χρήματα θα είχαν κατατεθεί στους λογαριασμούς από την Πέμπτη για να είναι στη διάθεση των δικαιούχων από το πρωί της Παρασκευής αυτό δεν έγινε.

Σε τηλεοπτική εκπομπή την ευθύνη έσπευσε να αναλάβει ο επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ υποστηρίζοντας πως πρόκειται για λάθος της υπηρεσίας του, καθώς τα χρήματα συνήθως καταβάλλονται στις 28 του μήνα, που αυτή τη φορά συμπίπτει με την αργία του Αγ. Πνεύματος. Με άλλα λόγια, δηλαδή, το… ξέχασαν.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων από τους πολίτες, για τους οποίους το ΚΕΑ είναι ίσως και το μοναδικό εισόδημα, η ΗΔΙΚΑ διαβεβαίωσε -κατόπιν… εορτής- πως τα χρήματα θα αρχίσουν να καταβάλλονται στις τράπεζες από το μεσημέρι της Παρασκευής και οι δικαιούχοι θα τα έχουν στη διάθεσή τους από αύριο, Σάββατο (26/5).

Να σημειωθεί πως η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Η εν λόγω καταβολή αφορά αιτήσεις που εγκρίηκαν έως 30 Απριλίου 2018.

LEAVE A REPLY