Δωρεάν διακοπές για 15 ημέρες θα κάνουν το καλοκαίρι δεκάδες χιλιάδες παιδιά...

Δωρεάν διακοπές για 15 ημέρες θα κάνουν το καλοκαίρι δεκάδες χιλιάδες παιδιά ανέργων

770
SHARE

Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 8 Απριλίου έχουν όσοι άνεργοι και χαμηλόμισθοι θέλουν τα παιδιά τους να ενταχθούν στο πρόγραμμα των 15ήμερων δωρεάν διακοπών σε κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι το δηλωθέν οικογενειακό τους εισόδημα, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φορολογικού έτους 2017, δεν ξεπερνά το ποσό των 28.000 ευρώ.                                                                        

Επιπλέον, όσοι είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ή έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τεσσάρων τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσα παιδιά είναι μεταξύ 6 και 16 ετών.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για όσα έχουν ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.                                                                                                    

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

LEAVE A REPLY