Δωρεάν διακοπές σε χιλιάδες εργαζόμενους και άνεργους υπόσχεται το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού...

Δωρεάν διακοπές σε χιλιάδες εργαζόμενους και άνεργους υπόσχεται το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

1781
SHARE

Τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και άνεργους να κάνουν δωρεάν διακοπές ως και 10 ημέρες σε τουριστικά καταλύματα της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, παρέχει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι και την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά και τις αιτήσεις τους στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν, για την έκδοση κωδικών πρόσβασης.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2017:

-Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Εργατικής Εστίας) ή

-Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

-Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

-Συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο ειδικό μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και ωφελουμένων είναι 140.000 άτομα ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ.

LEAVE A REPLY