Δύο δεσμευτικές προσφορές για το 66% του ΔΕΣΦΑ

Δύο δεσμευτικές προσφορές για το 66% του ΔΕΣΦΑ

453
SHARE

Δύο δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 66% (31% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή των ΕΛΠΕ) του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α Ε (ΔΕΣΦΑ) παρέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι:
-Κοινοπραξία εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A.
– Κοινοπραξία εταιρειών Regasificadora del Noroeste S.A., Reganosa Asset Investments S.L.U., S.N.T.G.N. Transgaz S.A. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και
την Ανάπτυξη (EBRD)

«Η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών θα εκκινήσει άμεσα και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού», σημειώνεται από το ΤΑΙΠΕΔ.

Να σημειωθεί ότι από τους υποψήφιους επενδυτές, η Snam Rete Gas S.p.A, είναι, μεταξύ άλλων, ο διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου της Ιταλίας και μέτοχος στον αγωγό TAP. Επίσης συμμετέχει και σε άλλους Ευρωπαϊκούς διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου (Interconnector UK, TIGF, TAG και Gas Connect Austria).
Η Enagás Internacional S.L.U είναι θυγατρική της Enagás S.A., η οποία, επίσης είναι μέτοχος στον αγωγό TAP και συμμετέχει σε άλλους διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου (Swedegas, Transportadora de Gas del Perú και Gasoducto de Morelos στο Μεξικό).

Ο όμιλος Fluxys δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στη μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου όπως επίσης και στη λειτουργία εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βέλγιο και στη Γερμανία, η Reganosa Asset Investments, S.L. είναι ισπανική επενδυτική εταιρεία η S.N.T.G.N. Trangaz S.A είναι, μεταξύ άλλων, διαχειριστής του εθνικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου της Ρουμανίας λειτουργώντας παράλληλα σύστημα αγωγών φυσικού αερίου το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη Βουλγαρία, Ουγγαρία, Μολδαβία και Ουκρανία.

LEAVE A REPLY