Δύο προσαγωγές στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για το θέμα της Συμφωνίας...

Δύο προσαγωγές στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών -“Τα άκουσε” και ο Βαρεμένος στη Μελβούρνη

687
SHARE

Στην προσαγωγή δύο διαδηλωτών της «Επανεκκίνησης», που μοίραζαν φυλλάδια για την επικαιρότητα του ’21 και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών προέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις λίγο πριν την έναρξη της  μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα,

Πρόκειτια για τον Παναγιώτη Μαντά, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) και το μέλος του κινήματος, Γιώργο Σταθόπουλο

Σε ανακοίνωσή της η Λ.Α.Ε. καταδικάζει το γεγονός και ζητά την άμεση απελευθέρωση των μελών του κινήματος.  Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών μετέβησαν συμπαραστεκόμενοι στους προσαχθέντες, οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Σαράντης Θεοδωρόπουλος και πολλά άλλα μέλη του κινήματος.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της ΛΑ.Ε.:

“Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει τον νέο αυταρχισμό της κυβέρνησης, με βάση τον οποίο τα ΜΑΤ προέβησαν σε προληπτικές προσαγωγές-συλλήψεις των διαδηλωτών της «Επανεκκίνησης» που μοίραζαν φυλλάδια στο Σύνταγμα, 150 μέτρα μακριά από τη μαθητική διαδήλωση και προέβησαν συγκεκριμένα στην αναίτια σύλληψη του Παναγιώτη Μαντά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) και του ΔΗΚΚΙ και του αγωνιστή Γιώργου Σταθόπουλου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Είχε προηγηθεί προσπάθεια ελέγχου των προκηρύξεων και απαγόρευσης στον Παναγιώτη Μαντά να μεταβεί στο χώρο του Συντάγματος.

Η σύλληψη των δύο αγωνιστών αποτελεί άλλη μία προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να απαγορεύσει την ελεύθερη έκφραση και διαμαρτυρία των πολιτών ακόμα και με προληπτικές προσαγωγές.

Η ΛΑ.Ε καταγγέλλει τις συλλήψεις και ζητά την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών”, 

Υπενθυμίζεται η Αστυνομία έχει θέσει σε ισχύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τις παρελάσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου λόγω φόβων για αποδοκιμασίες με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην Αθήνα επί ποδός βρίσκονται 1.500 αστυνομικοί όλων των μονάδων, ενώ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας όπου θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις (Κατερίνη, Βέροια, Έδεσσα, Γιαννιτσά κ.ά), αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ βρίσκονται σε επιφυλακή.

Αποδοκιμασίες κατά του Γιώργου Βαρεμένου στη Μελβούρνη

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, δέχτηκε αποδοκιμασίες στη Μελβούρνη, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επίσης για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

LEAVE A REPLY