«Δώρο» Πάσχα σε 440 νέους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας

«Δώρο» Πάσχα σε 440 νέους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας

6626
SHARE

Το…χρώμα του χρήματος αναμένεται να δουν μέχρι τέλος του μήνα, 440 νέοι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας που εντάχθηκαν πρόσφατα στο μέτρο 6.1 του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την καταβολή των χρημάτων στους 440 δικαιούχους του προγράμματος, προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, την έντονη αντίδραση της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας προκαλεί το γεγονός ότι εκτός επιδότησης τέθηκαν τελικά 680 νέοι γεωργοί.

«Αυτό είναι αποτέλεσμα της παρελκυστικής τακτικής που ακολουθείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο κάνει το ίδιο λάθος που έκανε και με την πρώτη κατανομή των κονδυλίων του προγράμματος, αδικώντας περιφέρειες με μεγάλο αγροτικό πληθυσμό και πραγματικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα», δήλωσε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Να σημειωθεί ότι το ύψος της επιδότησης για κάθε νέο αγρότη ανέρχεται από 15.000 ευρώ ως 22.000 ευρώ ενώ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα κατανεμηθεί συνολικά σε 2.745 δικαιούχους το ποσό των 52  εκατ. ευρώ.

LEAVE A REPLY