Δ. Μάρδας: Προτείνει καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα των δήμων Δέλτα, Ωραιοκάστρου...

Δ. Μάρδας: Προτείνει καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα των δήμων Δέλτα, Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας στη Ν. Μεσήμβρια

359
SHARE

Την αναγκαιότητα δημιουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων επισημαίνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μάρδας με επιστολή του στην υφυπουργό Γεωργίας, Ολυμπία Τελεγκερίδου, σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Γεωργίας στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενηθεί στο κτήριο γενετικής ζώων του υπουργείου, το οποίο βρίσκεται στη Ν. Μεσήμβρια. «Το κτήριο αυτό ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό ή για άλλον παρόμοιο. Κτίσθηκε σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τη δημοτική κοινότητα Μεσημβρίας», σημειώνει ο κ. Μάρδας.

Στην πρώτη σύσκεψη για το θέμα αυτό, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μάρδα, συμμετείχαν πλην του ιδίου και της υφυπουργού, ο Γενικός Γραμματέας Γεωργίας κ. Αντώνογλου με στελέχη του υπουργείου, όπως και ο δήμαρχος Χαλκηδόνας κ. Τσουκνιδάς με στελέχη του Δήμου.

Το καταφύγιο, σύμφωνα με την πρόταση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αδέσποτων τριών δήμων: Δέλτα, Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνας, δήμων με πληθυσμό γύρω στα 120 χιλιάδες άτομα.

LEAVE A REPLY