Δ. Παπαδημητρίου: «Εξαιρετικά αισιόδοξος» για την οικονομία!

Δ. Παπαδημητρίου: «Εξαιρετικά αισιόδοξος» για την οικονομία!

403
SHARE
Ο Δ. Παπαδημητρίου ομιλητής σε γεύμα εργασίας του ΕΒΕΘ

Στην ανάγκη ενός «επενδυτικού σοκ» για τη χώρα αναφέρεται ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «οι ξένες άμεσες επενδύσεις έχουν τριπλασιαστεί φέτος σε σχέση με πέρυσι».

«Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές έχουν παρατηρήσει ότι υπάρχουν ευκαιρίες, ότι η χώρα έχει αποκτήσει πολιτική και οικονομική σταθερότητα, υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις, ότι το ενδεχόμενο του Grexit έχει εξαλειφθεί και ότι διαθέτουμε εργατικό δυναμικό το οποίο είναι οικονομικά προσιτό και εξειδικευμένο» επισημαίνει ο υπουργός Οικονομίας ο οποίος εκτιμά ότι οι επενδύσεις για νέες ιδιωτικές επιχειρήσεις θα φτάσουν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2017, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτό το ποσό οι αποκρατικοποιήσεις. «Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η αξιολόγηση και των επενδυτικών σχεδίων του νέου αναπτυξιακού, που σημαίνει επιτάχυνση περισσότερων επενδύσεων. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον. Έχουν υποβληθεί 802 αιτήματα, προϋπολογισμού 2,2 δισ. ευρώ».

Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε ακόμη πως «για την οικονομία προσωπικά είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δημιουργία της αναπτυξιακής τράπεζας («ο ρόλος της θα είναι συμπληρωματικός ως προς τις συστημικές τράπεζες και όχι ανταγωνιστικός» σημειώνει) και του λεγόμενου αντι-Τειρεσία, δηλαδή ενός δημόσιου φορέα αξιολόγησης δανειοληπτών, ώστε να σκιαγραφείται το προφίλ πιστοληπτικής ικανότητας των επιχειρηματιών και επιχειρήσεων που θα αιτηθούν χαμηλότοκα δάνεια από την αναπτυξιακή τράπεζα.

LEAVE A REPLY