Δ. Στρατούλης: «Ψευτοδίλημμα το εάν οι συντάξεις κοπούν από Τσίπρα ή Μητσοτάκη»

Δ. Στρατούλης: «Ψευτοδίλημμα το εάν οι συντάξεις κοπούν από Τσίπρα ή Μητσοτάκη»

494
SHARE

Με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Τέλη Κάντα συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη, κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, πρώην αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Γιάννη Δούκα, πρώην υποδιοικητή του ΙΚΑ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι νέες αιματηρές περικοπές που θα γίνουν σε όλες τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις με τον επανυπολογισμό τους κατ’ επιταγή του νόμου Κατρούγκαλου και κατ’ εντολή των δανειστών και οι οποίες επιβεβαιώνονται και από την πρόσφατη εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

«Η εγκύκλιος Χουλιαράκη αποτυπώνει την οδυνηρή πραγματικότητα, ότι δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με βάση την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup προωθεί τις -ψηφισμένες δύο φορές από την ίδια- νέες σφαγιαστικές μειώσεις των καταβαλλόμενων συντάξεων με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και των οικογενειακών επιδομάτων», δήλωσε ο κ. Στρατούλης και πρόσθεσε: «Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να επαφίενται στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενδεχόμενη εξάμηνη αναστολή των μειώσεων στις συντάξεις, που βέβαια ούτε αυτή λύνει το πρόβλημα, επειδή αμέσως μετά θα μειωθούν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019. Ούτε να πιστεύουν στα φτηνά κόλπα της ηγεσίας της ΝΔ, με καταθέσεις τροπολογιών, που γνωρίζει καλά ότι δεν θα περάσουν»

Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, «οι συνταξιούχοι δεν πρέπει, επίσης, να εγκλωβιστούν στην πολιτική παγίδα να έχουν να επιλέξουν στις ερχόμενες εκλογές, ποιος εκ των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη θα τους μειώσει τις συντάξεις. Οι συνταξιούχοι ένα μόνο τρόπο έχουν να αποτρέψουν τη νέα «κατεδάφιση» των συντάξεων και της ζωής τους: Να βγουν από τα σπίτια τους στους δρόμους, να ενωθούν και να ξεσηκωθούν για την ανατροπή των νέων μνημονιακών μειώσεων στις συντάξεις αλλά και όλου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου που τις ψηφίζει, τις προωθεί και τις στηρίζει».

Δεν επιλέγουμε δήμιο…

«Δεν επιλέγουμε ποιος μνημονιακός δήμιος θα μας πάρει το κεφάλι. Οι συνταξιούχοι συνεχίζουμε, θα εντείνουμε και θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας για να μην περάσουν οι νέες μειώσεις των συντάξεων μας και για να πάρουμε πίσω όσα μας λεηλάτησαν τα 8 μνημονιακά χρόνια», σχολίασε ο κ. Κάντας διαμηνύοντας πως «θα αγωνιστούμε μαζί με τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, που εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί και είναι άνεργα. Μαζί με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, επιστήμονες και τους αγρότες, που τους τσακίζουν».

LEAVE A REPLY