Δ. Τζανακόπουλος: Ατζέντης… συμφερόντων ο Κ. Μητσοτάκης

Δ. Τζανακόπουλος: Ατζέντης… συμφερόντων ο Κ. Μητσοτάκης

546
SHARE
Δ. Τζανακόπουλος: Ατζέντης... συμφερόντων ο Κ. Μητσοτάκης

Για δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για νέο μνημόνιο έκανε λόγο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας το περιεχόμενο της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΔΕΘ. Σε γραπτό σχόλιό του, ο κ. Τζανακόπουλος, είπε για τον πρόεδρο της ΝΔ πως φλερτάροντας με την «κρατικοδιαίτη επιχειρηματικότητα εμφανίστηκε περισσότερο ως ατζέντης συμφερόντων και λιγότερο ως πολιτικός αρχηγός».

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε ακόμη τον πρόεδρο της ΝΔ πως «υπερασπίστηκε τις κοινωνικές ανισότητες, υποσχέθηκε διαγραφή χρεών των φοροφυγάδων αλλά και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έταξε στους ιδιώτες!». Και πρόσθεσε: «Η δέσμευσή του όμως για νέο Μνημόνιο είναι η στιγμή που κάθε όριο ξεπεράστηκε. Το κράμα ακροδεξιάς ρητορικής και νεοφιλελευθερισμού που εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης, δεν αξίζει ούτε στη χώρα, ούτε στους πολίτες».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Τζανακόπουλου, έχει ως εξής:

«Η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ακόμη ένα δώρο στην κυβέρνηση. Μέσα στο άγχος του να πείσει την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα να συνεχίζει να ελπίζει σε αυτόν, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε περισσότερο ως ατζέντης συμφερόντων και λιγότερο ως πολιτικός αρχηγός.

Υπερασπίστηκε τις κοινωνικές ανισότητες, υποσχέθηκε διαγραφή χρεών των φοροφυγάδων αλλά και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έταξε στους ιδιώτες!

Η δέσμευσή του όμως για νέο Μνημόνιο είναι η στιγμή που κάθε όριο ξεπεράστηκε.

Το κράμα ακροδεξιάς ρητορικής και νεοφιλελευθερισμού που εξέπεμψε ο κ. Μητσοτάκης, δεν αξίζει ούτε στη χώρα, ούτε στους πολίτες.

ΣΥΡΙΖΑ: Ατζέντης… επιχειρηματιών ο Μητσοτάκης

Νωρίτερα, δριμεία κριτική για την ομιλία του στην 82η ΔΕΘ άσκησε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας, «αμετανόητο φιλελεύθερο» και «επικίνδυνα λαϊκιστή».
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει να πει τίποτα το καινούριο. Η ”σκουριασμένη” πολιτική του πρόταση είναι γνωστή και δοκιμασμένη με οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες της.
Το μοναδικό σχέδιο του προέδρου της ΝΔ παραμένει ακριβώς το ίδιο: συνέχιση της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που χρεοκόπησε τη χώρα και την οικονομία.
Στο σχέδιο Μητσοτάκη, η αξιολόγηση και η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα ισοδυναμούν με απολύσεις και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών. Στη νέα του γλώσσα οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ονομάστηκαν ”απελευθέρωση”! Δεν κρύβει ότι θέλει να παραχωρήσει τα σχολεία και τα νοσοκομεία σε ιδιώτες. Για τον κ. Μητσοτάκη, η προώθηση των επενδύσεων ισοδυναμεί με το πλιάτσικο και τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η μείωση των φόρων σημαίνει νέες επιβαρύνσεις για τα μεσαία και ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.
Το πιο αστείο, αλλά συνάμα επικίνδυνο στοιχείο της ομιλίας του, είναι ότι με τη «σοβαρότητα» και την «αξιοπιστία» που τον διακρίνει θα πείσει για μείωση των πλεονασμάτων, υποσχόμενος νέες ”μεταρρυθμίσεις” – αντάλλαγμα προς τους δανειστές – που δεν τις κατονομάζει- για μετά το 2018!
Επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε από το βήμα της ΔΕΘ για νέο μνημόνιο – ευτυχώς θα παραμείνει μόνιμα στην αντιπολίτευση!
Το σίγουρο είναι ότι η χώρα αξίζει καλύτερα από τον αμετανόητο νεοφιλελεύθερο και επικίνδυνα λαϊκιστή κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να πείσει μόνο ως ατζέντης επιχειρηματιών και όχι ως πολιτικός αρχηγός, πόσο μάλλον ως υποψήφιος πρωθυπουργός».

 

LEAVE A REPLY