ΕΥΑΘ ΑΕ: Με περιβαλλοντικά μηνύματα στη φετινή ΔΕΘ

ΕΥΑΘ ΑΕ: Με περιβαλλοντικά μηνύματα στη φετινή ΔΕΘ

795
SHARE

Με μια αναπαράσταση σωλήνα ύδρευσης και με οικολογικά μηνύματα υποδέχεται η ΕΥΑΘ τους επισκέπτες του σταντ που διαθέτει και φέτος στην 83η ΔΕΘ και συγκεκριμένα στο Περίπτερο 15.

Οι επισκέπτες περνούν μέσα από ένα υπερμεγέθη σωλήνα (φωτογραφία) μήκους 7 μέτρων (αναπαράσταση σωλήνα ύδρευσης) και ενημερώνονται με οπτικοποιημένο υλικό για την εταιρεία, ενώ μπορούν, εισάγοντας τη διεύθυνση του σπιτιού τους, να δουν πάνω σε έναν διαδραστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης από πού έρχεται το νερό στις βρύσες τους! Και μαθαίνουν για ποιο λόγο πρέπει να… κόψουν κακές συνήθειες όπως οι πλαστικές σακούλες και τα πλαστικά καλαμάκια και ποτήρια και να τα αντικαταστήσουν με βιοδιασπώμενα και χάρτινα είδη ή άλλα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Να σημειωθεί ότι στις 9, 10, 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου, από τις 6 έως τις 9 μ.μ., θα λειτουργήσει και παιδική γωνιά, με τις εκπαιδεύτριες των εργαστηρίων του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ να παρουσιάζουν δείγματα της δουλειάς τους για τη σχολική χρονιά που αρχίζει στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης. Μέσα από την κατασκευή ενός παζλ, τα παιδιά που θα συμμετέχουν στη δράση θα «ακολουθούν» τη διαδρομή που κάνει το νερό μέχρι να φτάσει στο σπίτι και τελικά στο ποτήρι μας. Στο παζλ θα απεικονίζονται, με εύληπτο τρόπο, οι βασικές πηγές υδροδότησης της Θεσσαλονίκης (Αλιάκμονας, Αραβησσός) και τα κύρια στάδια άντλησης, αποθήκευσης, ελέγχου και μεταφοράς του νερού που καταλήγει στο σπίτι μας.

LEAVE A REPLY