ΕΒΕΘ: Ημερίδα για τα εμπορικά σήματα και τις γεωγραφικές ενδείξεις

ΕΒΕΘ: Ημερίδα για τα εμπορικά σήματα και τις γεωγραφικές ενδείξεις

447
SHARE

Το επίκαιρο ζήτημα των εμπορικών σημάτων και των γεωγραφικών ενδείξεων στα προϊόντα θα βρεθεί στο επίκεντρο ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος).

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO).

Στόχος της εκδήλωσης είναι να δοθούν εμπεριστατωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα: Ποια είναι τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) και τα προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) και ποια τα οφέλη από το χαρακτηρισμό τους; Πώς κατοχυρώνονται τα σήματα προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό; Ποιες υπηρεσίες παρέχει το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO);

Οι ενδιαφερόμενοι για την εκδήλωση, η συμμετοχή στην οποία είναι δωρεάν, πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική on line δήλωση συμμετοχής ως το μεσημέρι της 11.9.2018.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου και Εκδόσεων του ΕΒΕΘ, στο τηλ.: 2310-370.132 και στο site του ΕΒΕΘ, www.ebeth.gr.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

17:30-18:00 Προσέλευση – Καφές
18:00-18:05 Χαιρετισμός- Καλωσόρισμα
κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, Α΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

18:05-18:15 Χαιρετισμός- Σύντομη εισήγηση
κ. Στάθης Κουτσοχήνας, ΔΝ Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
«Πλεονεκτήματα των σημάτων έναντι άλλων διακριτικών γνωρισμάτων»
Oμιλίες
18:15-18:35 κα Σοφία Μανανά, Γεωπόνος, Προϊσταμένη τμήματος ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,
«Γεωγραφικές ενδείξεις ΠΟΠ-ΠΓΕ»
18:35-19:05 κα Νότα Γεωργοπούλου, Νομικός στη Διεύθυνση Σημάτων Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης
«Σήματα και Γεωγραφικές ενδείξεις – Πρακτική Ελληνικού Γραφείου Σημάτων»

19:05-19:35 κ. Δημήτρης Μπότης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας και Νομικών θεμάτων του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO)
« Εμπορικά Σήματα και Γεωγραφικοί Όροι και Ενδείξεις κατά το Δίκαιο της ΕΕ»

19:35-20:05 κ. Χρήστος Χρυσάνθης, Επίκουρος Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών, με ειδίκευση στη Βιομηχανική Ιδιοκτησία «ΠΟΠ/ΠΓΕ, Γεωγραφικοί Όροι & Αθέμιτος Ανταγωνισμός »

20.05-20.30 Συζήτηση

LEAVE A REPLY