ΕΒΕΘ: Η υφυπουργός Εσωτερικών στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

ΕΒΕΘ: Η υφυπουργός Εσωτερικών στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου

420
SHARE

Οι αρμοδιότητες του ΥΜΑΘ στο πεδίο της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης βρέθηκαν στο επίκεντρο συνεδρίασης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), στην οποία παρευρέθηκε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης),  Κατερίνα Νοτοπούλου.
Απευθυνόμενη στα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΘ η Κ. Νοτοπούλου ανέδειξε τον ρόλο του ΥΜΑΘ, που -όπως είπε χαρακτηριστικά- εκτός από την κυβερνητική αποκέντρωση, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, περιλαμβάνει και την οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη μέσω κυρίως του Αναπτυξιακού Νόμου, αλλά και τις διακρατικές συνεργασίες και επαφές με επιχειρηματικούς και οικονομικούς φορείς άλλων χωρών.

Ακόμη, η Υφυπουργός μίλησε για τις μεγάλες δυνατότητες της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι είναι ένα μοναδικό εργαλείο ανάπτυξης καινοτομικών δραστηριοτήτων και εξαγωγής καινοτομίας, που πρέπει να σχεδιάζει με όραμα το αύριο, αλλά με αποτέλεσμα στο σήμερα. Επιπλέον, υπογράμμισε την συμμετοχή του ΥΜΑΘ στα ενεργά και αναμενόμενα προγράμματα ΕΠΑΝΕΚ, σημειώνοντας ότι «στο ΥΜΑΘ λειτουργεί η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, η οποία υποδέχεται, αξιολογεί και εγκρίνει για χρηματοδότηση επενδυτικά σχέδια ύψους άνω των 3.000.000 ευρώ, στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16. Είμαι λοιπόν στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλω ότι στα πλαίσια του τρέχοντος κύκλου της ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, εγκρίναμε 32 επενδυτικά σχέδια, συνολικού επιλέξιμου ύψους επενδύσεων 235.842.000 ευρώ, η υλοποίηση των οποίων θα δημιουργήσει 395 νέες θέσεις απασχόλησης, απόδειξη ότι πράγματι το επιχειρηματικό κλίμα αντιστρέφεται προς θετική κατεύθυνση».

LEAVE A REPLY